Antena 3 CNN Externe El este politicianul republican care i-ar putea amenința lui Donald Trump revenirea în cursa prezidențială în 2024

El este politicianul republican care i-ar putea amenința lui Donald Trump revenirea în cursa prezidențială în 2024

Guvernatorul Ron DeSantis a condus detașat cursa electorală în Florida.

El este politicianul republican care i-ar putea amenința lui Donald Trump revenirea în cursa prezidențială în 2024
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Noi 2022   •   12:08

DeSantis l-a învins cu o marjă istorică, de aproape 20 de puncte procentuale după numărarea a 92% din voturi, pe contracandidatul democrat Charlie Crist.

Tot în Florida, senatorul republican Marco Rubio s-a impus categoric, la o distanță de aproape 17 puncte procentuale, în fața democratei Val Demings.

Presa americană notează că victoriile republicane nete din Florida au fost posibile pe seama alegătorilor latino, odinioară votanți tradiționali ai Partidului Democrat.

Dacă tendința va fi confirmată și în afara acestui stat, ar fi un semnal de alarmă pentru democrați.

Deocamdată, succesul proeminent al guvernatorului DeSantis îi oferă acestuia un argument puternic în cazul în care decide să intre în cursa internă pentru nominalizarea prezidențială din partea Partidului Republican.

"Am făcut promisiuni oamenilor din Florida şi am respectat acele promisiuni. Așa că astăzi, după patru ani, oamenii şi-au anunțat verdictul. Libertatea rămâne a noastră", a spus el în declarația în care și-a anunțat victoria.

Donald Trump, fostul președinte republican, urmează să facă o declarație oficială în legătură cu intențiile sale prezidențiale.

Trump a precizat că va face un anunț "mare" pe 15 noiembrie, dată la care se estimează că noua configurație a Congresului american va fi cunoscută.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close