Antena 3 CNN Externe Politician italian: "Dresarea unui câine, mai la îndemână decât educarea unui rom"

Politician italian: "Dresarea unui câine, mai la îndemână decât educarea unui rom"

Politician italian: "Dresarea unui câine, mai la îndemână decât educarea unui rom"
09 Feb 2011   •   16:43

Vorbind pe tema cazului în care patru copii români au decedat într-un incendiu izbucnit într-o tabără de romi din Roma, un politician italian a explicat că este mai uşor să educi un câine decât un rom. Ea a mai adăugat că romii refuză să muncească şi fac copii pentru a-i trimite la furat. 

"Este mai uşor să educi un câine decât un copil rom. Câinii şi copiii, dacă îi educi, apoi sunt educaţi. Dar, dacă nu îi educă nimeni, urinează pe garduri. Nici măcar căţeluşul meu nu urinează pe garduri, doar pe copaci", a spus Tiziana Maiolo, citată de Corriere della Sera.

Maiolo a criticat şi poziţia preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano, care a spus că romii trebuie să aibă case. "Preşedintele Napolitano a greşit pentru că a vorbit în necunoştinţă de cauză, italienii de ce să nu aibă case?", a întrebat ea.

Recunoscând că "toate etniile pot fi integrate", Tiziana Maiolo a subliniat că romii fac excepţie de la regulă, pentru că ei "pur şi simplu nu vor să muncească", "nu au un simţ al igienei" şi "fac copii pentru a-i trimite să fure sau să se prostitueze".


×
Subiecte în articol: roma
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close