Antena 3 CNN Externe Politician, dat afară din Parlament, după ce s-a aflat că s-a logodit cu o adolescentă de 15 ani, în Danemarca | Motivul pentru care nu a fost arestat

Politician, dat afară din Parlament, după ce s-a aflat că s-a logodit cu o adolescentă de 15 ani, în Danemarca | Motivul pentru care nu a fost arestat

Un politician din Danemarca a fost dat afară din Parlament, după ce s-a aflat că s-a logodit cu o tânără de 15 ani.

Politician, dat afară din Parlament, după ce s-a aflat că s-a logodit cu o adolescentă de 15 ani, în Danemarca | Motivul pentru care nu a fost arestat
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Feb 2024   •   09:16

Mike Fonseca, un parlamentar danez, în vârstă de 28 de ani, a fost dat afară din Parlament pentru că s-a logodit cu o tânără de doar 15 ani.

Relația lor ar fi început când fata era în clasa a VIII-a. 

Bărbatul în vârstă de 28 de ani a fost exclus și din partidul care făcea parte, însă a revenit în Parlament, dar în postura de independent.

El a recunoscut că iubita sa este minoră, însă politicianul nu consideră că vârsta este o problemă și a spus că o iubește foarte mult.

Cu toate acestea, Poliția nu l-a arestat și asta pentru că, în Danemarca, vârsta de consimțământ este stabilită la 15 ani.

Cine este Mike Fonseca

Mike Villa Fonseca este un politician și infirmier danez în vârstă de 28 de ani, care a ocupat funcția de membru al Folketing din partea Moderaților din 2022 până în 2023, unde a devenit independent din cauza încălcării regulilor Moderaților, cu privire la parteneri sexuali sub vârsta de 18 ani.

Vârsta la care se pot oficia căsătorii în Danemarca

Începând din 2017, vârsta minimă pentru a se putea încheia căsătoria în Danemarca este de 18 ani. Cu toate acestea, în circumstanțe excepționale și în cazul unor motive imperioase, Comisia Națională de Apel pentru Probleme Sociale (Ankestyrelsen) poate aproba și valida o căsătorie.

×
Subiecte în articol: politician parlament iubita minora
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close