Antena 3 CNN Externe Politicianul rus care aproape a prezis anul trecut data la care Rusia va invada Ucraina: ”Veți simți noua noastră politică”

Politicianul rus care aproape a prezis anul trecut data la care Rusia va invada Ucraina: ”Veți simți noua noastră politică”

Vladimir Jirinovski, liderul formaţiunii naţionaliste Partidul Liberal Democrat din Rusia (PLDR), a cărui deces a fost anunțat astăzi de președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, a prezis în decembrie anul trecut că pe 22 februarie 2022 va fi începutul invaziei ruse în Ucraina.

Politicianul rus care aproape a prezis anul trecut data la care Rusia va invada Ucraina: ”Veți simți noua noastră politică”
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2022   •   18:28

La începutul anilor 1990, el a susținut că a visat la ziua „în care soldații ruși își pot spăla cizmele în apele calde ale Oceanului Indian”. Într-una dintre ultimele sale apariții în fața parlamentarilor a spus că Rusia va invada Ucraina și aproape a prezis ziua când se va întâmpla.

„La ora 4 dimineața, pe 22 februarie, veți simți noua noastră politică. Îmi doresc ca 2022 să fie pașnic. Dar îmi place adevărul. Nu va fi un an pașnic. Va fi un an în care Rusia va deveni din nou mare”, a spus atunci Jirinovski, potrivit BBC.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Clipul cu Jirinovski a devenit viral după ce rușii au invadat Ucraina pe 24 februarie, rușii considerând discursul său unul ”profetic”.

Înainte de a intra în politică, a condus o organizație culturală evreiască. Partidul său Liberal Democrat din Rusia a fost primul partid politic oficial post-comunist al țării.

Jirinovski a declarat pentru BBC în 2018 că Ucraina este teritoriu rusesc: „Este teritoriul nostru, este poporul nostru. Face parte din țara noastră”.

 

×
Subiecte în articol: politician invazie Rusia Ucraina
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close