Antena 3 CNN Externe Politicienii italieni îl apără pe Papa

Politicienii italieni îl apără pe Papa

Politicienii italieni îl apără pe Papa
Sursa foto: papa
01 Apr 2010   •   09:21

Ministrul italian de Externe a sărit în apărarea Papei Benedict XVI, în timp ce presa italiană a calificat relatările presei străine ca fiind "atacuri" pentru că au întrebat ce ar fi putut şi să ştie pontiful despre preoţi pedofili.
Întreaga Europa a fost zguduită în ultimele luni de numeroase acuzaţii de abuz sexual a unor preoţi catolici, ceea ce făcut ca unii catolici să pună la îndoială relaţiile dintre Vatican şi instituţiile italiene.
Chiar şi un oficial de la Vatican s-a plâns de "cultura tăcerii" din Italia care ar fi putut masca abuzul sexul al clericului.
Politicienii italieni însă s-au grăbit să îl apere pe pontif în faţa presei SUA şi a Germaniei care au presupus că a permis unui preot pedofil să îşi desfăşoare activitatea, pe când era arhiepiscop la Munchen.
Ministrul italian Franco Frattini a denunţat ca "scandaloase şi neruşinate" acutazaţiile că papa ar fi eşuat în a-şi apăra enoriaşii. În timp ce preşedintele Senatului, Renato Schifanim califica "atacurile asupra papei ca inacceptabile şi nedemne."
În plus deşi presa italiană s-a referit la relatările presei externe ca la "atacuri," cetăţenii sunt mai puţin critici.
În plus "procurorul" Vaticanului pentru abuzul sexual al clericilor, monsignor Charles Scicluna, a recunoscut recent că este "îngrijorat de o anumită cultură a tăcerii pe care o văd ca prea răspândită" în Italia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: abuz sexual
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close