Antena 3 CNN Externe Politicienii moldoveni se înghesuie la dezbateri la ambasadele Rusiei şi SUA din Chişinău

Politicienii moldoveni se înghesuie la dezbateri la ambasadele Rusiei şi SUA din Chişinău

Politicienii moldoveni se înghesuie la dezbateri la ambasadele Rusiei şi SUA din Chişinău
Sursa foto: Moldova
06 Aug 2009   •   12:00

Cel de-al doilea scrutin din Moldova, din acest an, a luat sfârşit, dar apele se aşează cu greu. Politicienii moldoveni se înghesuie la dezbateri la sediile ambasadelor marilor puteri de la Chişinău. Între timp, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, vrea şefia Parlamentului de la Chişinău, ca urmare a rezultatului bun obţinut la alegeri.

La ambasadele Rusiei şi Statelor Unite din Chişinău au loc vizite frecvente ale liderilor politici, notează Evenimentul Zilei. După comunistul Vladimir Voronin şi liberal-democratul Vlad Filat, miercuri a fost rândul liberalului Dorin Chirtoacă să discute cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valerii Kuzmin.

Despre aceste vizite frecvente la ambasadele marilor puteri, liderul partidului liberal democrat din Moldova, Vlad Filat spune că procedura este una firească având în vedere şi rezultatele electorale ale acestui scrutin.

Filat a vorbit deschis şi despre dorinţa de a prelua şefia Parlamentului de la Chişinău. La baza deciziei ar sta chiar rezultatele bune obţinute la alegeri. Liderul Partidului Liberal Democrat consideră că acesta este un drept moral care reise din rezultatele alegerilor şi care nu trebuie lăsat la îndemâna oricui.

În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte Filat este de părere că ex-premierul Ion Sturza îndeplineşte absolut toate condiţiile pentru acestă funcţie, dar îşi exprimă rezerva că nu va accepta un asemenea post.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Chisinau dezbateri ambasada Rusia SUA
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close