Antena 3 CNN Externe Poliţia britanică a descoperit o mină ilegală de bitcoin în Anglia

Poliţia britanică a descoperit o mină ilegală de bitcoin în Anglia

Poliția britanică a descoperit o importantă mină ilegală de bitcoin, crezând că va percheziționa o fermă de canabis de la periferia orașului Birmingham.

Poliţia britanică a descoperit o mină ilegală de bitcoin în Anglia
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    29 Mai 2021   •   15:22

Mina, aflată într-o unitate industrială, fura electricitate în valoarea de mii de lire sterline, potrivit poliţiei.

Poliţia a percheziţionat unitatea din Sandwell pe 18 mai, în baza unor informaţii care i-au făcut să creadă că aceasta este folosită drept fermă de canabis.

O mulţime de oameni au vizitat unitatea în diferite momente ale zilei, au spus poliţiştii, adăugând că sunt vizibile o mulţime de cabluri şi conducte de ventilaţie. Acestea sunt toate ”semne clasice” ale unei ferme de canabis, a spus poliţia. Cu toate acestea, ofiţerii au găsit aproximativ 100 de computere şi zero canabis.

”Cu siguranţă nu este ceea ce ne aşteptam. Avea toate caracteristicile unui sistem de cultivare a canabisului şi cred că este doar a doua astfel de mină criptografică pe care am întâlnit-o în West Midlands”, a declarat Jennifer Griffin, sergentul de poliţie Sandwell.

Minerii de bitcoin folosesc calculatoare special construite pentru a rezolva ecuaţii matematice complexe. Minerii sunt recompensaţi pentru eforturile depuse în moneda digitală. Cu toate acestea, întregul proces este extrem de consumator de energie din cauza cantităţii de energie utilizată de computere.

Detectivii britanici au spus că au primit informații potrivit cărora locul era vizitat zilnic de mai mulți oameni, iar o dronă a poliției a detectat o sursă mare de căldură în interiorul clădirii.

Echipamentele au fost confiscate, însă nu au fost făcute arestări până acum pentru că nimeni nu se afla la fața locului.

×
Subiecte în articol: bitcoin Anglia canabis
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close