Antena 3 CNN Externe O poliţistă din Franța se află în stare gravă, după ce a fost înjunghiată

O poliţistă din Franța se află în stare gravă, după ce a fost înjunghiată

Un bărbat care a înjunghiat o polițistă, în secția de poliție, apoi i-a furat arma și a fugit, a fost prins de oamenii legii din Franța, după ce a rănit și doi jandarmi. Potrivit unei surse, victima se află în stare gravă.

O poliţistă din Franța se află în stare gravă, după ce a fost înjunghiată
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    28 Mai 2021   •   17:43

Atacul a avut loc în localitatea La Chapelle-sur-Erdre, în apropierea unor școli, potrivit jandarmeriei. 

Polițista, în vârstă de 40 de ani, are răni la nivelul gambei, brațului și mâinii, iar medicii sunt destul de rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

Atacatorul a fugit, dar a fost prins în urma unei operațiuni la care au participat 200 de jandarmi şi poliţişti, elicoptere şi echipe cu câini de urmă. Înainte ca acesta să fie prins, ar fi avut loc un schimb de focuri și mai mulți polițiști ar fi fost răniți ușor.

Potrivit unei surse din poliție, suspectul ar fi fost bolnav psihic, suferind de schizofrenie, și era cunoscut poliției. În 2013, a făcut închisoare, după un jaf armat cu sechestrare de persoane.

În 2016, a primit o nouă condamnare, după o tentativă de evadare. În închisoare, s-ar fi radicalizat religios, dar a început să dea și semne de schizofrenie. A fost plasat singur într-o celulă, iar în martie 2021 fusese eliberat, potrivit Reuters.

Şcolile din apropierea locului atacului au fost securizate. De asemenea, elevii de la celelalte şcoli şi licee din oraş nu pot ieşi afară.

O altă poliţistă a decedat luna trecută după ce a fost înjunghiată la intrarea într-o secție de poliție din Rambouillet, oraş francez situat la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de Paris. Atacatorul, un tunisian radicalizat, a fost arestat, dar a murit ulterior din cauza rănilor provocate de gloanţele trase de poliţişti.

La începutul acestei luni un alt poliţist francez a fost ucis în timpul unei operaţiuni antidrog.

Polițiștii francezi au participat pe 19 mai al Paris la un protest masiv, pentru a atrage atenţia asupra violenţei şi riscurilor tot mai mari la care sunt supuşi, precum şi asupra răspunsului inadecvat al justiţiei în faţa infracţionalităţii în creştere.

×
Subiecte în articol: Franta poliție atac
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close