Antena 3 CNN Externe Polițiștii de frontieră ruși au fost atacați, într-o regiune de la granița cu Ucraina, spune un oficial rus

Polițiștii de frontieră ruși au fost atacați, într-o regiune de la granița cu Ucraina, spune un oficial rus

Un oficial regional rus a declarat miercuri că polițiștii de frontieră din regiunea Kursk, la granița cu Ucraina, au fost atacați.

Polițiștii de frontieră ruși au fost atacați, într-o regiune de la granița cu Ucraina, spune un oficial rus
Sursa foto: Getty Images/ Sean Gallup
de Cerasela Stafie    |    06 Apr 2022   •   10:53

”Ieri, pe 5 aprilie, au încercat să tragă în grănicerii noştri din districtul Sudzhansky. Grănicerii ruși au întors focul”, a declarat Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk.

”Nu au existat victime sau pagube din partea noastră”, a adăugat acesta, potrivit Reuters.

Starovoit a spus că oficialii regionali au luat legătura cu ministerul apărării în legătură cu incidentul și i-a îndemnat pe cetățeni să rămână calmi. În declarații adresate agenției de presă RIA, el a spus că mortarele trase la punctul de trecere a frontierei Sudzha nu au ajuns pe teritoriul Rusiei.

Până în prezent nu a existat o reacție din partea Ucrainei.

Rusia a acuzat săptămâna trecută forțele ucrainene că au efectuat un atac aerian împotriva unui depozit de combustibil din orașul rus Belgorod, lângă granița cu Ucraina, dar un înalt oficial ucrainean a negat responsabilitatea.

Kremlinul a declarat la acea vreme că incidentul nu a creat condiții confortabile pentru a continua discuțiile de pace cu Kievul.

×
Subiecte în articol: rusi atacați granita Război Ucraina
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close