Antena 3 CNN Externe Poliţişti, filmaţi în timp ce lovesc şi îneacă un tânăr bolnav psihic (IMAGINI ŞOCANTE)

Poliţişti, filmaţi în timp ce lovesc şi îneacă un tânăr bolnav psihic (IMAGINI ŞOCANTE)

Poliţişti, filmaţi în timp ce lovesc şi îneacă un tânăr bolnav psihic (IMAGINI ŞOCANTE)
31 Oct 2009   •   19:34


Opinia publică din Sri Lanka este şocată de o crimă deosebit de violentă. Câţiva poliţişti l-au bătut crunt pe un tânăr cu probleme psihice. Apoi l-au obligat să rămână în apele mării până când s-a înecat. Oamenilor legii nu le-a păsat nici măcar de faptul că erau filmaţi.

Victima, pe nume Sivakumar, şi-a pierdut minţile de câţiva ani, după ce iubita sa l-a părăsit. Tratamentele psihiatrice nu l-au ajutat prea mult, iar acum câteva zile a devenit agresiv şi a fugit de acasă. El a reapărut a doua zi pe malul mării, unde a început să danseze şi să arunce cu pietre în maşini şi în trenurile care treceau prin apropiere.

Unul dintre trenuri s-a oprit, pasagerii furioşi au chemat poliţia, iar Sivakumar, speriat, a sărit în mare. Ceea ce s-a întâmplat după aceea este greu de închipuit în secolul 21.

Oamenii legii au intrat în apă, dar, în loc să-l ajute pe nefericitul care le cerea, acum, ajutorul, l-au lovit cu bastoanele şi l-au împiedicat să iasă la mal. Întreaga scenă a fost filmată de mai mulţi spectatori. În cele din urmă, rănit şi epuizat, Sivakumar s-a prăbuşit şi a fost dus de valuri în larg. Corpul său neînsufleţit a fost scos la mal a doua zi.

Între timp, imaginile incidentului fuseseră difuzate în toate jurnalele televizate din Sri Lanka. Povestea i-a revoltat pe telespectatori, obişnuiţi, totuşi, cu scenele sângeroase, după nesfârşitul război civil prin care a trecut ţara.

Şeful poliţiei a condamnat acţiunea oamenilor săi. Unul dintre vinovaţi s-a predat, iar ceilalţi au fost puşi sub urmărire. În apărarea lor, criminalii susţin că pasagerii trenului oprit au fost cei care i-au îndemnat să-l ucidă pe sărmanul dezechilibrat.

Vă avertizăm că imaginile au un puternic impact emoţional.



Observator


×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close