Antena 3 CNN Externe Polițiștii italieni au găsit cadavrul mumificat al unei femei, stând la masă. Nu mai fusese văzută din 2019

Polițiștii italieni au găsit cadavrul mumificat al unei femei, stând la masă. Nu mai fusese văzută din 2019

Polițiștii din Italia au făcut o descoperire macabră. Cadavrul mumificat al unei femei a fost găsit stând la masă, în casa ei. Vecinii nu o mai văzuseră din 2019, dar au presupus că pandemia a determinat-o să se mute în altă zonă.

Polițiștii italieni au găsit cadavrul mumificat al unei femei, stând la masă. Nu mai fusese văzută din 2019
Sursa foto: Twitter/ newsimedia
de Cerasela Stafie    |    08 Feb 2022   •   19:21

Descoperirea rămășițelor unei bătrâne de 70 de ani la aprozimativ doi ani de la moartea ei ridică un semnal de alarmă cu privire la îngrijirea persoanelor în vârstă din Italia.

Marinella Beretta, care nu avea rude în viață, a fost găsită în casa ei din Prestino, lângă Lacul Como, în nordul Italiei. Poliția a dat peste rămășițele ei întâmplător, când a făcut o vizită la domiciliu în timpul unor rafale puternice de vânt, care riscau să smulgă copacii neglijați din grădina femeii.

Vecinii femeii nu o mai văzuseră de peste doi ani și jumătate, dar au presupus că pandemia a făcut-o să se mute în altă parte. Oamenii legii nu au găsit niciun indiciu care să sugereze că la fața locului a avut loc vreo infracțiune, scrie The Guardian.

Se așteptă ca autoritățile locale să plătească pentru înmormântarea ei. Cazul femeii a impresional opinia publică, iar povestea aceasta a fost relatată pe larg de presa din peninsulă.

Sunt îngrijorări cu privire la situația bătrânilor. Aproape 40% dintre persoanele de peste 75 de ani din Italia trăiesc singure, potrivit unui raport din 2018 al institutului național de statistică. Același număr a mai spus că nu au nici rude, nici prieteni la care să apeleze în caz de nevoie.

”Ce s-a întâmplat cu Marinella Beretta în Como, uitată în singurătate... ne doare conștiința. Avem datoria, ca orice comunitate care vrea să rămână unită, să ne amintim de viața ei... nimeni nu trebuie lăsat singur,” a scris pe Facebook ministrul familiei, Elena Bonetti.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close