Antena 3 Externe Poliţiştii canadieni au tras ÎN FAŢA studenţilor protestatari cu gaze lacrimogene (VIDEO)

Poliţiştii canadieni au tras ÎN FAŢA studenţilor protestatari cu gaze lacrimogene (VIDEO)

de G.C.P    |    27 Mar 2015   •   13:29
Poliţiştii canadieni au tras ÎN FAŢA studenţilor protestatari cu gaze lacrimogene  (VIDEO)

Studenţii din Quebec City au fost întâmpinaţi cu gaze lacrimogene de poliţiştii canadieni. Tinerii se adunaseră la un miting, considerat ilegal de către autorităţi, pentru a protesta faţă de bugetul de austeritate al provinciei.

La un moment dat, a izbuncnit un mic conflict între forţele de ordine şi manifestanţi, care au încercat să străpungă cordonul poliţiştilor. Violenţele au fost minime, existând doar scurte îmbrânceli, dar poliţiştii au ripostat agresiv, folosind gazele iritante de la o distanţă foarte mică.

Sute de studenţi, unii dintre ei venind de la Montreal, s-au strâns în faţa Adunării Naţionale pentru a protesta împotriva bugetului guvernamental din Quebec, care era dezbătut ieri.

Demonstranţii doreau să îşi exprime, printre altele, dezacordul faţă de reducerile prevăzute în sistemul de sănătate din campusurile universitare. Ei au fost întâmpinaţi de poliţişti, pregătiţi ca de război.

Un comunicat al poliţiei susţine că asociaţia studenţilor, ASSE, nu a furnizat nicio hartă clară a protestului sau un itinerariu al străzilor care urmau să fie închise în Quebec City, ceea ce reprezintă o încălcare a legilor locale în ceea ce priveşte desfăşurarea manifestaţiilor publice.

 

×
Subiecte în articol: politisti

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close