Antena 3 CNN Externe Poliţiştii din Marea Britanie continuă operaţiunile împotriva hoţilor români

Poliţiştii din Marea Britanie continuă operaţiunile împotriva hoţilor români

Poliţiştii din Marea Britanie continuă operaţiunile împotriva hoţilor români
Sursa foto: Foto: guardian.co.uk
07 Apr 2012   •   23:32

Mai sunt trei luni până la Jocurile Olimpice şi poliţiştii britanici au pornit la vânătoare de români. Vor să evite ca furturile din bancomate să devină un nou sport olimpic, în condiţiile în care 90% din aceste infracţiuni sunt făcute de conaţionali de-ai noştri. Jurnaliştii britanici de la ITV au realizat şi un documentar pe acest subiect, care a fost difuzat aseară în Regat.

Unul dintre aceştia este Vasile Manciu, care a fost prins în flagrant de poliţiştii londonezi. 20 de ofiţeri au urmărit pas cu pas operaţiunea pusă la punct de românul de 36 de ani şi de complicii lui.

În casa unui alt român, poliţiştii au găsit mai multe cititoare de carduri şi mii de carduri contrafăcute, livrate din Malezia. Totuşi, cea mai spectaculoasă captură a fost, însă, făcută într-o casă din Dorset. Un oraş din sud-vestul Angliei. Probele găsite împotriva românului sunt copleşitoare. Avea datele bancare a 4.000 de britanici. Un calcul simplu al poliţiei arată că prejudiciul ar fi putut sări uşor de 2.5 milioane de euro.

Descinderile nu se opresc însă aici. Mai ales că se apropie Jocurile Olimpice de vară de la Londra.


×
Subiecte în articol: Jocurile Olimpice bancomate carduri
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close