Antena 3 CNN Externe Poliţiştii germani ignoră GĂINĂRIILE, fiind ocupaţi cu ameninţările teroriste

Poliţiştii germani ignoră GĂINĂRIILE, fiind ocupaţi cu ameninţările teroriste

Poliţiştii germani ignoră GĂINĂRIILE, fiind ocupaţi cu ameninţările teroriste
22 Ian 2015   •   14:17

Poliţiştii germani nu acordă atenţia cuvenită în investigarea infracţiunilor minore, pentru a avea mai mult timp pentru soluţionarea cazurilor "grele", mai ales a celor de terorism, transmite un comunicat al sinidicatului poliţiştilor germani (DpolG).

Printre "găinăriile" care sunt trecute cu vederea sunt insultele, pagubele materiale minore sau folosirea mijloacelor de transport în comun fără folosirea unei legitimaţii de călătorii valide, declară vicepreşedintele DpolG, Arnold Plickert.

"Aceste delicte pot fi considerate ofense civile şi la fel ar trebui procedat şi în cazul în care se descoperă o cantitate mică de droguri uşoare, cum ar fi marijuana", a declarat Plickert, citat de Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ).

Unul dintre motivele care au stârnit acest fenomen, o vigilenţă mai scăzută a poliţiei în cazurile micilor găinării, este faptul că majoritatea agenţilor şi ofiţerilor se concentrează pe ameninţarea tot mai mare, reprezentată de pericolul terorist.
O altă cauză ar fi ieşirea anticipată la pensie a mai multor angajaţi, ceea ce a dus la o diminuare semnificativă a numărului de cadre active.

Sindicalistul spune că în anumite zone ale ţării, aşa cum sunt suburbiile din Bazinul Industrial Ruhr, sunt puncte fierbinţi pe harta poliţiei, iar eforturile braţului legii trebuie intensificate.
"Aici există găşti de tineri străini, care devin tot mai violente şi care nu se sfiesc să avertizeze agenţii de poliţie să nu se implice în scandalurile lor interne - Aici nu vă băgaţi, aici nu se aplică legea germană", adaugă Plickert.

El compară situaţia din Ruhr cu cea existentă în sudul Berlinului, în cartierul Kreuzberg, acolo unde tensiunile rasiale au escaladat în ultima vreme. De asemenea, Plickert punctează că zona Görlitzer Park a devenit fieful traficului de droguri, care este întreţinut constant de emigranţi.

×
Subiecte în articol: poliție
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close