Antena 3 CNN Externe Poliţiştii români şi bulgari vor patrula împreună în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur

Poliţiştii români şi bulgari vor patrula împreună în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur

Poliţiştii români şi bulgari vor patrula împreună în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur
30 Iun 2012   •   17:52

Poliţiştii români vor patrula, alături de colegii bulgari, în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur, începând de duminică şi până la sfârşitul lunii august, în baza unui parteneriat pentru siguranţa turiştilor români din Bulgaria, informează Mediafax.
   
"În conformitate cu Acordul de cooperare poliţienească internaţională dintre România şi Bulgaria, în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur, din Bulgaria, vor acţiona patrule comune de poliţişti români şi bulgari. Astfel, în perioada 1 iulie - 31 august 2012, poliţişti români vor desfăşura activităţi comune de ordine şi siguranţă publică alături de poliţişti bulgari pe litoralul bulgăresc", se arată într-un comunicat de presă de sâmbătă al Poliţiei Române.
   
Misiunile de patrulare se vor desfăşura în trei perioade, respectiv 1- 20 iulie, 21 iulie - 10 august şi 11 - 31 august, pentru fiecare etapă fiind desemnaţi câte doi poliţişti români.

"Este al treilea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau pe teritoriul altui stat", a precizat Poliţia Română.
   
În 28 iunie 2010, la Giurgiu, şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Petre Tobă, şi secretarul general al Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria, comisar-şef Kalin Georgiev au semnat "Regulile privind realizarea controalelor rutiere comune în zona de frontieră precum şi a misiunilor de patrulare comune a autorităţilor competente din România şi Republica Bulgaria în vederea asigurării ordinii şi liniştii publice".
   
Poliţişti din cele două state acţionează în patrule comune în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice, cooperează şi acordă asistenţă în cadrul activităţilor specifice, relaţionând îndeosebi cu cetăţeni ai propriului stat. Activităţile de patrulare în comun au loc în sezonul turistic, atât vara, cât şi iarna, în zonele în care se deplasează turişti români şi bulgari, a precizat sursa citată.
 

×
Subiecte în articol: statiuni Bulgaria turisti romani
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close