Antena 3 CNN Externe Politolog austriac: Cutremurul din Haiti a fost provocat de americani

Politolog austriac: Cutremurul din Haiti a fost provocat de americani

Politolog austriac: Cutremurul din Haiti a fost provocat de americani
11 Mar 2010   •   13:24

Cutremurul din Haiti, care a omorât 200.000 de oameni, a fost provocat de americani. Cel puţin aşa susţine un renumit politolog de la Universitatea din Innsbruck. Şi nu este singurul care are această teorie. La puţin timp după seism, şi preşedintele venezuelei, Hugo Chavez, spunea că dezastrul a fost provocat de un proiectil trimis de Statele Unite.

Declaraţia renumitului politolog austriac Claudia von Werlhof, conform căreia Statele Unite sunt responsabile pentru cutremurul din Haiti, a provocat un întreg scandal mediatic în Austria.

Politologul spune că americanii au creat un dispozitiv, la un centru de cercetare american din Alaska, care poate provoca seisme artificiale. Acesta ar fi folosit pentru a descoperi rezerve de petrol existente în Haiti sau Cuba.

Directorul Universităţii din Innsbruck, la care predă politologul austriac, a afirmat că declaraţia a adus grave prejudicii instituţiei, atât financiare cât şi de imagine.

Nu este prima dată când Statele Unite sunt acuzate că ar fi stat la originea cutremurului din Haiti. Preşedintele Venezuelei a declarat că americanii sunt responsabili pentru dezastrul din Haiti. Chavez a acuzat Statele Unite că au provocat seismul din 12 ianuarie. În opinia lui, marina americană are arme suficient de puternice pentru a produce o asemenea catastrofă.

Observator


×
Subiecte în articol: cutremur haiti SUA Hugo Chavez
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close