Antena 3 CNN Externe Polonia acuză doi controlori de trafic aerian ruşi pentru prăbuşirea avionului prezidenţial din 2010

Polonia acuză doi controlori de trafic aerian ruşi pentru prăbuşirea avionului prezidenţial din 2010

Polonia acuză doi controlori de trafic aerian ruşi pentru prăbuşirea avionului prezidenţial din 2010
27 Mar 2015   •   17:12

Doi controlori de trafic aerian ruşi, care lucrează în turnul de control al Aeroportului Internaţional Smolensk (Moscova), au fost acuzaţi de neglijenţe majore în serviciu, care au condus în final la prăbuşirea avionului prezidenţial polonez în 2010, se arată într-un comunicat semnat de Parchetul Militar polonez.

"Cei doi acuzaţi sunt cetăţeni ruşi. Intenţionăm să îi audiem în calitate de suspecţi", a precizat, astăzi, la Varşovia, purtătorul de cuvânt al procuraturii militare poloneze.

Aeronava, de tip Tu-154, fabricată în Rusia, îl avea la bord pe preşedintele de atunci al Poloniei, Lech Kaczynski, pe soţia acestuia şi un număr mare de înalţi oficiali, din aparatul de conducere al ţării.
Avionul s-a prăbuşit în apropiere de aeroportul Smolensk, în dimineaţa zilei de 10 aprilie 2010. Niciuna dintre cele 96 de persoane aflate la bord nu a supravieţuit.

După o anchetă preliminară, autorităţile ruse au concluzionat că a fost voba de o eroare de pilotaj, pe fondul ceţii foarte dense din acea zi fatidică.

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close