Antena 3 CNN Externe Polonia afirmă că Belarusul a schimbat tactica în criza migranților de la granița dintre cele două țări

Polonia afirmă că Belarusul a schimbat tactica în criza migranților de la granița dintre cele două țări

Polonia spune că forțele de ordine din Belarus au schimbat tactica în ceea ce privește criza migranților de la granița dintre cele două state.

Polonia afirmă că Belarusul a schimbat tactica în criza migranților de la granița dintre cele două țări
Sursa foto: Twitter/ David Engels
de Cerasela Stafie    |    20 Noi 2021   •   18:03

Ministrul polonez al Apărării a explicat, sâmbătă, că grupuri mai mici de migranți sunt îndrumate către mai multe multe puncte de-a lungul graniţei de est a UE.

“Trebuie să ne pregătim pentru faptul că această problemă va dura luni de zile”, a declarat ministrul polonez Mariusz Blaszczak pentru postul de radio RMF FM, scrie lefigaro.fr, citat de Știrile Pro TV.

“Acum, migranţii şi serviciile din Belarus au adoptat o metodă puţin diferită... Grupuri mai mici de oameni încearcă să treacă graniţa prin multe locuri”, a explicat demnitarul. În plus, acesta a mai spus și că forțele de ordine poloneze s-au confruntat și cu o mulţime de 200 de oameni înarmaţi cu pietre şi gaze lacrimogene, atacuri dirijate “fără îndoială de serviciile din Belarus”.

Statul condus de Lukașenko este acuzat de Occident că a orchestrat întreaga criză a migranților. Oamenilor li s-ar fi promis că vor trece ușor în Uniunea Europeană, fiind aduși în Belarus chiar de autorități.

UE a criticat în termeni duri situația de la granița dintre cele două țări, unde mii de oameni suferă de frig și foame, și a transmis că va impune sancțiuni împotriva statului condus de Lukașenko.

Acesta, la rândul lui, a condamnat atitudinea liderilor occidentali cu privire la migranți, spunând că încalcă ideologiile europene. El a recunoscut că autoritățile din țara sa ar fi ajutat migranții să treacă în UE, dar a negat afirmațiile conform cărora i-ar fi adus special pentru acest lucru.

×
Subiecte în articol: Polonia Belarus criza migranților
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close