Antena 3 CNN Externe Polonia cere o "extindere" a negocierilor de pace privind Ucraina

Polonia cere o "extindere" a negocierilor de pace privind Ucraina

Polonia cere o "extindere" a negocierilor de pace privind Ucraina
15 Aug 2015   •   20:14

Noul președinte conservator polonez Andrzej Duda i-a propus președintelui ucrainean Petro Poroșenko o 'extindere' a negocierilor de pace la care participă Ucraina, Rusia, Germania și Franța, a declarat sâmbătă Andrzej Duda într-un interviu acordat postului public de radio polonez, relatează Agerpres.

Duda, învestit în funcție pe 6 august, a vorbit la telefon vineri cu Poroșenko care l-a sunat pentru a-l felicita pentru alegerea sa, conform unui comunicat al președinției poloneze.

'El (Poroșenko) mi-a spus că ar dori ca Polonia să se implice în cauza Ucrainei. I-am spus că suntem gata să facem acest lucru', a spus Duda.

'Părerea mea, pe care i-am prezentat-o pentru început președintelui Poroșenko, este că ar trebui lansate negocieri de pace într-o formulă extinsă în ceea ce privește participarea țărilor. Aș propune ca acestea să fie cele mai puternice țări europene, între care vecinii Ucrainei', a adăugat el.

Cu toate acestea, președintele polonez a afirmat că dorește să vorbească 'mai detaliat' cu omologul său ucrainean.

'Trebuie să ne întâlnim și colaboratorii noștri pregătesc o întrevedere pentru a pune la punct detaliile', a mai spus el.

Conflictul din estul Ucrainei dintre armata ucraineană și rebelii proruși s-a soldat cu peste 6.800 de morți din aprilie 2014 și până în prezent. Un nou armistițiu a fost instituit în februarie, în urma unui acord de pace încheiat la Minsk, negociat de cele patru țări, însă incidente soldate cu victime au loc frecvent în estul ucrainean. Kievul și Occidentul acuză Rusia de susținerea rebelilor din regiune.

×
Subiecte în articol: Ucraina Polonia negocieri pace
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close