Antena 3 CNN Externe Polonia critică Germania şi decizia "absurdă" a UE privind interzicerea mașinilor pe benzină, motorină și hibride

Polonia critică Germania şi decizia "absurdă" a UE privind interzicerea mașinilor pe benzină, motorină și hibride

Guvernul Poloniei a lansat un atac virulent la adresa Germaniei şi a Uniunii Europene, denunţând "presiunile" care au condus la decizia "absurdă" de a interzice fabricarea maşinilor pe benzină, pe motorină şi hibride începând din anul 2035.

Polonia critică Germania şi decizia "absurdă" a UE privind interzicerea mașinilor pe benzină, motorină și hibride
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    28 Mar 2023   •   22:04

"Polonia a votat împotriva interzicerii înmatriculărilor de maşini noi dotate cu motoare pe combustie începând din 2035.", a declarat Anna Moskwa, ministrul polonez al Mediului şi Politicilor Climatice, într-un mesaj transmis prin Twitter.

"Au fost discuţii lipsite de transparenţă şi informale, Germania a insistat pentru soluţii de care beneficiază în principal pieţele sale, iar acest lucru nu are nicio legătură cu tranziţia corectă.

Din punctul nostru de vedere, factorul decisiv în alegerea tehnologiilor în următoarele decenii trebuie să fie piaţa şi societăţile, nu presiunile UE", a mai transmis aceasta.

Citește și: Decizie definitivă în Consiliul European. Maşinile pe benzină, motorină şi hibride, interzise începând cu anul 2035

"O revizuire a reglementării privind interzicerea înmatriculărilor maşinilor noi dotate cu motoare pe combustie este planificată în 2026. Sunt încrezătoare că până atunci UE va înţelege absurditatea deciziei şi că planurile vor fi revizuite", a precizat Anna Moskwa, conform site-ului de ştiri NotesfromPoland.com.

Guvernul de la Varşovia argumentează că tehnologia maşinilor electrice nu a avansat suficient pentru a oferi soluţii până în 2035, avertizând asupra efectelor pe care deciziile Uniunii Europene le au asupra cetăţenilor şi economiei.

"Ministrul Anna Moskwa a votat la cererea mea împotriva interzicerii vânzărilor de maşini noi cu motoare pe combustie după 2035", a declarat marţi seară premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki.

×
Subiecte în articol: Germania Polonia UE masini benzina motorina
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close