Antena 3 CNN Externe Polonia, dispusă să găzduiască arme nucleare americane pe teritoriul țării, pentru a descuraja Rusia

Polonia, dispusă să găzduiască arme nucleare americane pe teritoriul țării, pentru a descuraja Rusia

Polonia ar fi dispusă să dețină arme nucleare americane staționate în țară, a declarat liderul partidului polonez de guvernământ, Jaroslaw Kaczynski, în timp ce Varșovia solicită acțiuni mai dure împotriva Moscovei din cauza conflictului din Ucraina.

Polonia, dispusă să găzduiască arme nucleare americane pe teritoriul țării, pentru a descuraja Rusia
Sursa foto: Twitter/ DerInformant
de Cerasela Stafie    |    03 Apr 2022   •   12:23

Înaltul oficial spune că Polonia este pregătită să desfășoare arme nucleare americane pentru a descuraja agresiunea rusă: ”dacă americanii ne-ar cere să depozităm arme nucleare americane în Polonia, am fi deschiși”, a declarat Jaroslaw Kaczynski, viceprim-ministru și liderul partidului de guvernământ Lege și Justiție din Polonia, anunță NEXTA și Jerusalem Post.

Jaroslaw Kaczynski a menționat că Polonia ar saluta, de asemenea, o creștere cu 50% a numărului de trupe americane în Europa.

”Polonia ar fi încântată dacă americanii și-ar crește prezența în Europa de la 100.000 de soldați în prezent la 150.000 în viitor, din cauza agresivității tot mai mari a Rusiei”, a declarat Kaczynski pentru ziarul german Welt am Sonntag.

”Dintre aceștia, 75.000 de soldați ar trebui să fie staționați pe flancul estic, adică la granița cu Rusia; 50.000 de soldați în statele baltice și Polonia”, a mai spus el în interviul, care a fost publicat și pe site-ul partidului de guvernământ Law and Justice (PiS).

Aproximativ 80.000 de soldați americani erau în Europa înainte ca trupele ruse să invadeze Ucraina. Războiul, pe care președintele rus Vladimir Putin l-a numit ”operație militară specială” de demilitarizare a vecinului său, a alimentat temerile de securitate în statele de pe flancul estic al NATO.

Alianța a răspuns prin creșterea prezenței sale în regiune. Luna trecută s-a anunțat formarea a încă patru grupuri de luptă multinaționale în Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia.

×
Subiecte în articol: Polonia arme nucleare Război Ucraina Rusia
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close