Antena 3 CNN Externe Polonia este alături de opoziţia de la Kiev: Îi susţinem pe democraţii ucraineni

Polonia este alături de opoziţia de la Kiev: Îi susţinem pe democraţii ucraineni

Polonia este alături de opoziţia de la Kiev: Îi susţinem pe democraţii ucraineni
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
26 Ian 2014   •   19:49
Şeful Guvernului polonez Donald Tusk a discutat duminică la telefon cu unul dintre liderii opoziţiei ucrainene, Arseni Iaţeniuk, căruia i-a oferit asigurări că Polonia îi susţine pe "democraţii ucraineni", a anunţat premierul într-un mesaj postat pe Twitter, relatează AFP, conform Mediafax.
"Îi susţinem pe democraţii ucraineni în eforturile lor în vederea unui acord rezonabil şi just", a scris şeful Guvernului polonez într-un mesaj postat pe contul de Twitter.
"Conflictele şi reprimările conduc doar la catastrofă", a adăugat el.
Potrivit serviciului de presă al Guvernului, Tusk şi Iaţeniuk şi-au exprimat "speranţa găsirii unei soluţii în vederea ajungerii la un acord".
Şeful diplomaţiei poloneze Radoslaw Sikorski urma să discute duminică după-amiaza la telefon cu alt lider al opoziţiei, Vitali Kliciko.
Opoziţia ucraineană era hotărâtă să continue "lupta", după o nouă noapte marcată de confruntări la Kiev, apreciind ca insuficiente concesiile fără precedent făcute de preşedintele Viktor Ianukovici în vederea soluţionării crizei care afectează dur Ucraina.
Ianukovici i-a oferit lui Iaţeniuk postul de premier, iar lui Kliciko pe cel de vicepremier.
Această deschidere surprinzătoare din partea preşedintelui are loc după o săptămână marcată de violenţe la Kiev şi de o intensificare a mişcării de contestare în ţară.
Polonia, un avocat important al apropierii Ucrainei de UE, urmăreşte îndeaproape situaţia vecinului său de la est.
Premierul polonez a discutat despre Ucraina, sâmbătă, cu preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy, care a condamnat cu fermitate, la Varşovia, brutalitatea de care au dat dovadă forţele de ordine faţă de manifestanţi.
 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close