Antena 3 CNN Externe Polonia instalează rachetele americane Patriot în 2009

Polonia instalează rachetele americane Patriot în 2009

Polonia instalează rachetele americane Patriot în 2009
19 Noi 2008   •   03:22

Rachetele americane Patriot vor fi desfăşurate în Polonia în 2009, a anunţat ministrul polonez al Apărării, în Ucraina.? Rachetele Patriot vor fi instalate în Polonia în 2009, la început temporar, apoi permanent- din 2012?, a detaliat Bogdan Klici.
SUA şi Polonia au semnat, pe 20 august, un acord formal pentru desfăşurarea a 10 rachete interceptoare în Polonia Cu o lună înainte se semnase un acord SUA- Cehia pentru instalarea unui radar american în aceatsă republică, ca parte a scutului anti-rachetă.
Moscova şi-a exprimat în repetate rânduri dezacordul în legătură cu planurile americane, apreciind că ameninţă securitatea sa naţională.
De altfel, în aceeaşi zi cu anunţul făcut de ministrul polonez, minstrul rus de Externe a arătat că Rusia nu este satisfăcută cu garanţiile politice americane referitoare la apărarea anti-rachetă.
?Dacă este să vorbim de garanţii politice ipotetice- ni le-au acordat de multe ori ? despre non-extinderea NATO, despre desfăşurarea de forţe armate pe teritoriul noilor state membre, sau despre faptul că nu vor face baze militare?, declara Serghei Lavrov.
Antena3.ro

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close