Antena 3 CNN Externe Polonia anunţă că va intezice Facebook şi Twitter să blocheze conturile: "Libertatea de exprimare nu depinde de algoritmi"

Polonia anunţă că va intezice Facebook şi Twitter să blocheze conturile: "Libertatea de exprimare nu depinde de algoritmi"

Prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawieki, a anunţat o lege prin care ţara pe care o conduce va interzice platformelor sociale Facebook şi Twitter să blocheze conturile utilizatorilor.

Polonia anunţă că va intezice Facebook şi Twitter să blocheze conturile: "Libertatea de exprimare nu depinde de algoritmi"
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    14 Ian 2021   •   16:30

Premierul a explicat că nu este în regulă ca platformele ca deţin monopolul în ceea ce înseamnă social media să blocheze conturile utilizatorilor în funcţie de algoritmi sau în funcţie de ce decid proprietarii care dintre păreri sunt "corecte şi care nu".

"Nu există toleranță pentru cenzură și nici nu poate exista vreodată. Libertatea de exprimare este piatra de temelie a democrației – de aceea trebuie să o apărăm. Nu depinde de algoritmi sau de proprietarii de corporații uriașe să decidă ce păreri sunt corecte și care nu", a scris premierul polonez chiar într-o postare pe Facebook.

Astfel, Mateusz Morawieki transmite că vor exista reglementări la nivel național prin care să interzică acțiuni de blocare a utilizatorilor de rețele de socializare sau ștergerea de postări, notează caleaeuropeana.ro.

"Polonia apăra întotdeauna valorile democratice, inclusiv libertatea de exprimare. Proprietarii rețelelor de socializare nu pot opera deasupra legii. De aceea vom face totul pentru a defini cadrul operațiunilor Facebook, Twitter, Instargram și alte platforme similare.

În Polonia vom reglementa cu legi naționale adecvate. De asemenea, vom sugera adoptarea unor legi similare în toată UE. Platformele de socializare trebuie să ne servească și nu intereselor puternicilor lor proprietari. Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Polonia va apăra acest drept", a mai scris Mateusz Morawieki.

×
Subiecte în articol: Facebook Polonia
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close