Antena 3 CNN Externe Polonia trimite primele tancuri Leopard 2 la Kiev în ziua în care se împlinește un an de la invazia în Ucraina

Polonia trimite primele tancuri Leopard 2 la Kiev în ziua în care se împlinește un an de la invazia în Ucraina

Polonia va face prima livrare de tancuri Leopard 2 în Ucraina chiar în ziua în care se împlinește un an de la invazia Rusiei.

Polonia trimite primele tancuri Leopard 2 la Kiev în ziua în care se împlinește un an de la invazia în Ucraina
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2023   •   13:15

Astfel, primele tancuri Leopard 2 ajung, vineri, pe teritoriul ucrainean, din lotul de 14 vehicule promise de guvernul de la Varșovia, a precizat un oficial polonez citat de Bloomberg.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a făcut ulterior anunțul în timpul călătoriei sale la Kiev, unde a depus o coroană de flori în memoria apărătorilor Ucrainei împreună cu premierul Denis Șmîhal.

În urmă cu două zile, președintele polonez Andrzej Duda spunea că Germania este de vină pentru faptul că tancurile Leopard 2 încă nu au ajuns în Ucraina. Întrebat de Christiane Amanpour când vor ajunge tancurile Leopard din Polonia în Ucraina, Duda a răspuns:

Citește șiZelenski a scos trupele în Kiev

"Suntem pregătiți să ne trimitem tancurile. Chiar acum, instruim în Polonia soldații ucraineni pentru ca aceștia să fie capabili să opereze aceste tancuri.

Sunt ușor surprins de răspunsul pe care vi l-a dat cancelarul Scholz. Sper că și ei sunt pregătiți cu Leopardurile lor. Pentru că, sincer, avem probleme serioase cu obținerea de piese de schimb din Germania pentru tancuri.

Și nu numai noi. Aceste probleme sunt destul de frecvente. Și alte țări au probleme cu tancurile Leopard, pentru că germanii au o problemă serioasă cu furnizarea de piese de schimb. Noi nu înțelegem această situație, dar așa stau lucrurile", a mai spus președintele Poloniei. 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close