Antena 3 CNN Externe Polonia. Peste 10.000 de manifestanţi protestează faţă de măsurile de austeritate luate de autorităţi

Polonia. Peste 10.000 de manifestanţi protestează faţă de măsurile de austeritate luate de autorităţi

Polonia. Peste 10.000 de manifestanţi protestează faţă de măsurile de austeritate luate de autorităţi
Sursa foto: Foto: photoatlas.com
17 Sep 2011   •   16:20
Câteva mii de manifestanţi s-au adunat la Wroclaw, Polonia, pantru a protesta faţă de politicile de austeritate, la finalul unei reuniuni a miniştrilor europeni de Finanţe.

Confederaţia europeană a Sindicatelor se aşteaptă ca la protest să participe mai mult de 30.000 de persoane. Autorităţile locale au raporta că sunt deja prezente "circa 10.000”.

Programul de sâmbătă al reuniunii miniştrilor a fost redus, pentru a le permite acestora să se retragă înainte de sosirea protestatarilor.

"Mesajul pe care vrem să-l transmitem este că reducerea salariilor şi măsurile de austeritate impuse peste tot şi în special în ţările cele mai grav afectate nu aduc creştere şi nu vor permite reducerea datoriilor”, a declarat secretarul general al Confederaţiei.

"Este clar că influenţa lor, impactul lor şi deciziile pe care le vor lua au o importanţă foarte mare pentru angajaţi”, a adăugat oficialul.

La manifestaţia de la Wroclaw participă polonezi, unguri, cehi şi germani.
 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close