Polonia. Peste 10.000 de manifestanţi protestează faţă de măsurile de austeritate luate de autorităţi

de G.S.    |    17 Sep 2011   •   16:20
Polonia. Peste 10.000 de manifestanţi protestează faţă de măsurile de austeritate luate de autorităţi Foto: photoatlas.com
Câteva mii de manifestanţi s-au adunat la Wroclaw, Polonia, pantru a protesta faţă de politicile de austeritate, la finalul unei reuniuni a miniştrilor europeni de Finanţe.

Confederaţia europeană a Sindicatelor se aşteaptă ca la protest să participe mai mult de 30.000 de persoane. Autorităţile locale au raporta că sunt deja prezente "circa 10.000”.

Programul de sâmbătă al reuniunii miniştrilor a fost redus, pentru a le permite acestora să se retragă înainte de sosirea protestatarilor.

"Mesajul pe care vrem să-l transmitem este că reducerea salariilor şi măsurile de austeritate impuse peste tot şi în special în ţările cele mai grav afectate nu aduc creştere şi nu vor permite reducerea datoriilor”, a declarat secretarul general al Confederaţiei.

"Este clar că influenţa lor, impactul lor şi deciziile pe care le vor lua au o importanţă foarte mare pentru angajaţi”, a adăugat oficialul.

La manifestaţia de la Wroclaw participă polonezi, unguri, cehi şi germani.
 

x close