Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană reacţionează după ce Polonia și Ungaria au interzis importurile de cereale și alimente din Ucraina

Uniunea Europeană reacţionează după ce Polonia și Ungaria au interzis importurile de cereale și alimente din Ucraina

Uniunea Europeană afirmă că o acțiune comercială unilaterală este inacceptabilă după ce Polonia și Ungaria au interzis importurile de cereale și alimente din Ucraina, potrivit Reuters.

Uniunea Europeană reacţionează după ce Polonia și Ungaria au interzis importurile de cereale și alimente din Ucraina
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Apr 2023   •   19:07

Acțiunile unilaterale în domeniul comerțului din partea statelor membre ale Uniunii Europene sunt inacceptabile, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, după ce Polonia și Ungaria au anunțat interdicții privind importurile de cereale și alte alimente din Ucraina pentru a proteja sectorul agricol local.

După ce invazia Rusiei a blocat unele porturi de la Marea Neagră, cantități mari de cereale ucrainene, care sunt mai ieftine decât cele produse în Uniunea Europeană, au ajuns să rămână în statele din Europa Centrală din cauza blocajelor logistice, afectând prețurile și vânzările pentru fermierii locali.

Problema a creat o problemă politică pentru partidul naționalist polonez de guvernământ Lege și Justiție (PiS) într-un an electoral, deoarece a provocat furia oamenilor din zonele rurale, unde sprijinul pentru PiS este de obicei ridicat.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 417. Noi atacuri ruse soldate cu morţi, în pofida Paştelui ortodox: Doi adolescenți au fost uciși în Nikolaev

"Suntem la curent cu anunțurile Poloniei și Ungariei privind interzicerea importurilor de cereale și alte produse agricole din Ucraina", a declarat purtătorul de cuvânt într-o declarație trimisă prin e-mail. "În acest context, este important să subliniem că politica comercială este de competența exclusivă a UE și, prin urmare, acțiunile unilaterale nu sunt acceptabile".

"În astfel de vremuri dificile, este esențial să se coordoneze și să se alinieze toate deciziile în cadrul UE", se mai arată în declarație.

 

×
Subiecte în articol: Polonia Ungaria cereale
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close