Antena 3 CNN Externe Polonia vrea să găzduiască mai multe trupe americane. Rusia se declară surprinsă

Polonia vrea să găzduiască mai multe trupe americane. Rusia se declară surprinsă

Polonia vrea să găzduiască mai multe trupe americane. Rusia se declară surprinsă
Sursa foto: radek sikorski
06 Noi 2009   •   23:15

Ministrul de externe al Rusiei s-a declarat surprins de cererea Poloniei de a avea mai multe trupe americane pe pământ polonez, ca răspuns la ?aroganţa? Moscovei.
Agenţia RIA Novosti îl citează pe Serghei Lavrov declarând că cererea omologului său polonez, Radek Sikorski, contrazice părerea Moscovei şi Varşoviei despre securitatea din Europa.
"Dacă a spus aceasta, mă lasă profund uimit," declara Lavrov .
Sikorski a declarat, miecuri, la Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale din Washington că "avem nevoie de o asigurare strategică?, şi că SUA ar putea-o asigura prin trimiterea a mai mult decât cei şase soldaţi american aflaţi acum în Polonia. Ministrul arăta că nevoia a devenit evidentă când Rusia şi Belorusia au efectuat un exerciţiu militar cu sute de tancuri lângă graniţa poloneză, luna trecută.
Sikorski mai preciza că atunci când Polonia a intrat în NATO, acum 10 ani, Rusia a fost asigurată că nu vor trimise trupe substanţiale NATO în regiune. Sublinia totuşi că situaţia de securitate s-a schimbat de atunci.

Polonia şi-a mai exprimat preocuparea pentru securitatea sa, când administraţia Obama a decis să renunţe la planul de a desfăşura rachete interceptoare pe teritoriul său şi un sistem radar în Cehia, în cadrul scutului antirachetă al SUA.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close