Antena 3 CNN Externe Pompierii spanioli se luptă de trei zile cu cel mai mare incendiu de pădure din istoria insulei Ibiza

Pompierii spanioli se luptă de trei zile cu cel mai mare incendiu de pădure din istoria insulei Ibiza

Pompierii spanioli se luptă de trei zile cu cel mai mare incendiu de pădure din istoria insulei Ibiza
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
28 Mai 2011   •   11:01

Pericol pentru turiştii din Ibiza! Pompierii spanioli se luptă, de trei zile, cu cel mai mare incendiu de pădure din istoria insulei. Flăcările au cuprins peste 1.400 de hectare. Sute de localnici şi turişti au fost evacuaţi. Autorităţile au anunţat vineri seară că incendiul "începe să fie stabilizat", dar va mai trece timp până când va fi stăpânit.

Incendiul din Ibiza a izbucnit în nord-estul insulei, din motive încă neclare. Presa locală spune că focul ar fi pornit de la un crescător de albine neglijent, care ar fi fost deja arestat. Dar autorităţile nu au confirmat ştirea. Flăcările s-au extins rapid şi au distrus o întreagă pădure de pini. Câteva hoteluri au fost evacuate de urgenţă.

Sute de pompieri au fost mobilizaţi pe insulă. A intrat în alertă şi guvernul de la Madrid, care a trimis în Ibiza echipe specializate ale armatei, supravegheate chiar de ministrul Apărării.

Dar incendiul nu s-a lăsat supus. Mai ales că vântul îşi schimba pe neaşteptate direcţia, înteţind şi mai mult flăcările.

Incendiul nu a făcut nici o victimă, dar a avariat zece clădiri şi a distrus câteva linii telefonice şi de înaltă tensiune.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close