Antena 3 CNN Externe Ponta, după discuţia cu Hollande: Axa Paris-Bucureşti se va dezvolta în folosul ambelor părţi

Ponta, după discuţia cu Hollande: Axa Paris-Bucureşti se va dezvolta în folosul ambelor părţi

Ponta, după discuţia cu Hollande: Axa Paris-Bucureşti se va dezvolta în folosul ambelor părţi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
21 Feb 2013   •   14:22

Relaţia dintre România şi Franţa este una specială, care durează de foarte mult timp şi care în prezent beneficiază de absolut toate condiţiile pentru a se dezvolta, astfel încât direcţia în care va merge "axa Paris-Bucureşti" să fie în folosul ambelor părţi, a declarat, la Paris, premierul Victor Ponta, informează Mediafax.
   
Victor Ponta a avut, joi, o întâlnire cu preşedintele Franţei, François Hollande, la finalul căreia a precizat că a reiterat faptul că România nu este doar cel mai bun partener, dar şi cel mai bun prieten al Franţei în regiune.
   
"Am reiterat că suntem o ţară francofonă şi francofilă şi că toate proiectele importante pentru viitorul celor două ţări şi al Europei le putem desfăşura şi gândi împreună. Este o relaţie specială, care durează de foarte mult timp şi care acum are absolut toate condiţiile pentru a se dezvolta în continuare în plan politic, economic şi al politicii şi noii viziuni asupra Europei de care Uniunea Europeană are nevoie", a spus Ponta, într-o scurtă declaraţie de presă.
   
Premierul a adăugat că este sigur că în urma discuţiei cu preşedintele Franţei, precum şi în urma întâlnirilor programate cu prim-ministrul francez şi reprezentanţii companiilor franceze prezentae în România, direcţia în care va merge relaţia franco-română, "axa Paris-Bucureşti", de care a fost nevoie şi de care va fi nevoie în continuare, va fi în folosul ambelor ţări.
   
Premierul Victor Ponta se află la Paris, în vizită de lucru.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close