Antena 3 CNN Externe Popularitatea lui Mario Monti, în creştere în septembrie

Popularitatea lui Mario Monti, în creştere în septembrie

Popularitatea lui Mario Monti, în creştere în septembrie
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    17 Sep 2012   •   23:33

Cota de popularitate a premierului italian Mario Monti continuă să crească în septembrie, acesta strângând 52% opinii favorabile faţă de 49% în iulie şi 46% în iunie, arată un sondaj dat publicităţii luni.

După o perioadă de scădere continuă timp ce cinci luni, din februarie până în iunie, când a trecut de la 59% la 46% păreri pozitive, cota sa de popularitate a reînceput să crească până la 52% în septembrie, "un rezultat foarte bun într-o perioadă de criză" economică, afirmă institutul IPR, care efectuează sondaje lunare pentru presa italiană, potrivit AFP.

Guvernul a pierdut în schimb exact acelaşi număr de puncte procentuale (trei) în perioada iulie-septembie ca cel câştigat de Monti, trecând de la 40% la 37% păreri favorabile.

"Este ca şi cum italienii ar avea două opinii opuse, dar doar parţial contradictorii. Pe de o parte ei recompensează , experienţa şi voinţa sa de a salva Italia, pe de altă parte ei judecă negativ măsurile Guvernului, creşterea conflictelor sociale şi a şomajului", continuă IPR.

Sondajul a fost efectuat în perioada 13-14 septembrie, pe un eşantion format din 1.000 de persoane.

Atât Mario Monti, cât şi Guvernul său au obţinut cel mai bun rezultat în ianuarie, cu 62% păreri favorabile primul şi 55% Executivul său. Monti tocmai fusese numit cu două luni înainte la conducerea unui Guvern de tehnocraţi care l-a înlocuit pe Silvio Berlusconi în plină criză a zonei euro.

În ciuda acestor rezultate bune în sondaje, Mario Monti a declarat de mai multe ori că nu intenţionează să îşi continue experienţa politică dincolo de alegerile legislative prevăzute pentru primăvara lui 2013.


×
Subiecte în articol: Mario Monti somaj
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close