Antena 3 CNN Externe Popularitatea lui Sarkozy, în cădere liberă. Premierul Fillon, preferat la prezidenţialele din 2012

Popularitatea lui Sarkozy, în cădere liberă. Premierul Fillon, preferat la prezidenţialele din 2012

Popularitatea lui Sarkozy, în cădere liberă. Premierul Fillon, preferat la prezidenţialele din 2012
Sursa foto: Sarkozy
17 Mar 2010   •   12:14

Popularitatea preşedintelui francez Nicolas Sarkozy este în cădere liberă. Potrivit unui sondaj citat de AFP, francezii îl preferă pe actualul premier, Francois Fillon, preşedintelui Sarkozy drept candidat al dreptei la alegerile prezidenţiale din 2012.

43 % dintre participanţii la sondaj au declarat că îl susţin pe Fillon, în timp ce actualul preşedinte francez s-a bucurat de susţinerea a 29% dintre respondenţi. Un alt sondaj publicat marţi a arătat că Nicolas Sarkozy a ajuns la cel mai scăzut nivel de susţinere din partea francezilor (36 %). Diferenţa de popularitate dintre cei doi politicieni francezi s-a dublat în două luni, de la 9 la 18 puncte procentuale.

În timp ce Sarkozy scade în popularitate, premierul Francois Fillon se bucură de o susţinere semnificativă din partea francezilor. Astfel, 65 % dintre francezi consideră că Francois Fillon "conduce bine acţiunea Guvernului său", 63 % consideră că este "un om al dialogului" şi 47 % spun că acesta "desfăşoară o politică socială bună".

În urma primului tur al alegerilor regionale din Franţa, partidul lui Sarkozy a fost devansat de socialişti. Forţele de dreapta ale preşedintelui Nicolas Sarkozy au pierdut primul tur al alegerilor regionale la o distanţă de 3,3 puncte procentuale. Cei mai mulţi francezi văd în acest prim tur al alegerilor regionale o evaluare a celor aproape trei ani de când este la putere Nicolas Sarkozy. Cel de-al doilea tur al alegerilor este programat la data de 21 martie.


Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy sondaj Francois Fillon
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close