Antena 3 CNN Externe Porc cu viaţă de câine. Singurul guiţător din Afganistan, în carantină

Porc cu viaţă de câine. Singurul guiţător din Afganistan, în carantină

Porc cu viaţă de câine. Singurul guiţător din Afganistan, în carantină
Sursa foto: porc
06 Mai 2009   •   17:39

Singurul porc de la Grădina Zoologică din Afganistan nu o duce prea bine. De frica gripei porcine, administratorii l-au izolat de restul animalelor, dar şi de oameni care vizitează parcul. Guiţătorul a fost închis într-un ţarc, departe de celelalte animale, anunţă Reuters.

Pentru afgani, porcul este o curiozitate. În Afganistan, produsele din carne de porc sunt considerate o adevărată blasfemie.

Aziz Gul Saqib, directorul Grădinii Zoologice din Afganistan, a declarat: ?Majoritatea oamenilor nu cunosc foarte multe date despre gripa porcină şi, dacă ar vedea un porc, s-ar panica. Ca să evit astfel de incidente, am izolat porcul?.

Potrivit spuselor directorului, cea mai mare povară pentru porc nu este izolarea de vizitatori, ci de partenera sa de ţarc, o capră. ?Animalul s-a împrietenit cu o capră şi era fericit să-şi petreacă vremea cu ea?, a adăugat Aziz Gul Saqib.

Grădina Zoologică din Kabul are numai câteva animale. După ce au mâncat căprioarele şi iepurii şi au împuşcat mortal unicul elefant din Grădina Zoologică, afganii au reuşit să schilodească şi pe singurul leu de acolo. Animalul a ucis un bărbat care intrase în cuşca felinei pentru a se lăuda. A doua zi, fratele acestuia a aruncat o grenadă în leu. Acum, animalul este orb şi nu mai are nici dinţi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: carantină
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close