Antena 3 CNN Externe Poroşenko: Afirmaţiile Rusiei privind implicarea unui avion ucrainean sunt eronate

Poroşenko: Afirmaţiile Rusiei privind implicarea unui avion ucrainean sunt eronate

Poroşenko: Afirmaţiile Rusiei privind implicarea unui avion ucrainean sunt eronate
Sursa foto: Foto: karpataljalap.net
de S.T.    |    21 Iul 2014   •   23:44

Afirmaţiile Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, conform cărora un avion ucrainean ar fi zburat în apropiere de cel malaezian, fiind implicat în prăbuşirea acestuia, nu corespund realităţii, a declarat luni preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, informează ITAR-TASS, potrivit Agerpres.

"Nu este adevărat. Suntem deschişi oricăror verificări. Atunci când Ministerul rus al Apărării face o asemenea declaraţie, el trebuie să ofere dovezi. Cerul deasupra Ucrainei este monitorizat de numeroşi sateliţi şi sisteme de apărare antiaeriană. Toţi ştiu că în momentul tragediei toate avioanele ucrainene erau la sol, la sute de kilometri (de locul prăbuşirii avionului malaezian Boeing)", a declarat Poroşenko pentru postul american de televiziune CNN.

Potrivit liderului ucrainean, "în loc să facă o asemenea afirmaţie iresponsabilă, ei (partea rusă) au posibilitatea de a-şi trimite reprezentantul şi de a oferi Comisiei (internaţionale de anchetă) toate dovezile necesare".

Ministerul Apărării al Rusiei a prezentat luni date care ar demonstra posibilitatea implicării unui avion militar ucrainean în catastrofa avionului malaezian Goeing 777, la 17 iulie, în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, urmând să transmită aceste informaţii experţilor din Malaezia şi din ţări europene.

După cum a declarat comandantul Statului Major al Forţelor Militare Aeriene ale Rusiei, general-locotenentul Igor Makuşev, radarele au reperat în zona prăbuşirii avionului un aparat de zbor care a fost observat timp de patru minute. Makuşev a subliniat că acel obiect putea fi un avion militar, care a patrulat apoi zona.

Makuşev nu a precizat tipul posibil de avion, dar a subliniat că informaţiile oferite infirmă declaraţiile oficialilor ucraineni privind absenţa de avioane militare ale Ucrainei în acea zi în zona catastrofei.

Citeşte şi:

Tragedie aviatică în Ucraina: Au fost încheiate operaţiunile de căutare a trupurilor pasagerilor

×
Subiecte în articol: Petro Porosenko
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close