Antena 3 CNN Externe "Poroşenko ar trebui să fie aici". Ce se întâmplă ACUM în Ucraina, în timpul "armistiţiului". Putin triumfă din nou

"Poroşenko ar trebui să fie aici". Ce se întâmplă ACUM în Ucraina, în timpul "armistiţiului". Putin triumfă din nou

"Poroşenko ar trebui să fie aici". Ce se întâmplă ACUM în Ucraina, în timpul "armistiţiului". Putin triumfă din nou
de O.P.    |    08 Sep 2014   •   06:27

Armistiţiul, semnat de ucraineni, ruşi şi separatişti în urmă cu trei zile, nu a adus pacea în estul Ucrainei. Atacurile se ţin lanţ în apropiere de Mariupol şi Doneţk, iar ambele părţi combatante se acuză reciproc pentru noile răbufniri.

Cu toate acestea, armata ucraineană spune că nu se pune problema renunţării la acordul de pace.

Premierul ucrainean l-a acuzat pe Vladimir Putin că vrea să creeze un fel de Transnistrie, Abhazie sau Osetie în estul Ucrainei, unde va încerca să provoace în continuare un nou focar de tensiune. El a adăugat că Putin îşi va duce la bun sfârşit misiunea cu ajutorul mercenarilor. Mai mult decât atât, premierul ucrainean a avertizat că va trebui instituită legea marţială în Doneţk şi Luhansk, dacă acordul de pace nu va sta în picioare. În acest timp, estul Ucrainei este, din nou, sub atac.

Oamenii dorm în buncăre la comun, pentru a nu cădea victimă în luptele dintre separatişti şi soldaţii ucraineni.

"Poroşenko ar trebui să fie aici! Să fie aici cu copii lui, aşa cum oamenii dorm aici cu copii lor. Aici dorm oameni cu dizabilităţi şi vârstnici. Ce terorişti pot fi aici?"

De cealaltă parte, militarii ucraineni spun că respectă armistiţiul şi că nu au răspuns atacurilor rebelilor proruşi. Cu toate acestea, ei au spus că nu se pune problema renunţării la acordul de pace.

În acest timp, Amnesty International a publicat probe ce dovedesc implicarea Rusiei în conflictul ucrainean.

Grupul de apărare a drepturilor omului spune, însă, că ambele părţi combatante pot fi acuzate de crime de război, pe baza dovezilor strânse până acum.



×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close