Antena 3 CNN Externe Risc de război. Pe teritoriul Ucrainei se află un număr record de trupe rusești

Risc de război. Pe teritoriul Ucrainei se află un număr record de trupe rusești

Risc de război. Pe teritoriul Ucrainei se află un număr record de trupe rusești
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    03 Feb 2016   •   11:29

Riscul unui război deschis cu Rusia este în prezent mai mare decât anul trecut, a declarat președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, într-un interviu acordat publicației germane Bild cu ocazia vizitei întreprinse la începutul acestei săptămâni la Berlin, relatează agenția de presă Interfax-Ukraina, citată de Agerpres.

În sprijinul afirmației sale, el a spus că Rusia nu a respectat niciun punct al acordurilor de anul trecut de la Minsk, ci că, dimpotrivă, pe teritoriul Ucrainei se află la ora actuală trupe rusești de ordinul a 8.000 de militari sub comandă proprie, iar la frontiera dintre cele două țări, Rusia a desfășurat noi unități care fac permanent aplicații.

"Rusia investește mijloace substanțiale în pregătirile pentru război și noi nu primim niciun fel de explicații pentru aceste pregătiri", a afirmat președintele Poroșenko în același interviu, citat de Interfax-Ukraina.

Cu ocazia vizitei la Berlin, președintele ucrainean a subliniat importanța menținerii sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, apreciind că acestea constituie un mecanism eficient pentru a convinge Moscova să pună în aplicare acordurile de la Minsk.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina Petro Porosenko razboi
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close