Antena 3 CNN Externe Poroşenko vrea ca UE să trimită experţi militari în estul Ucrainei

Poroşenko vrea ca UE să trimită experţi militari în estul Ucrainei

Poroşenko vrea ca UE să trimită experţi militari în estul Ucrainei
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Feb 2015   •   13:37

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko doreşte ca Uniunea Europeană să trimită experţi militari în estul ţării, relatează Ukrinform.

Şeful de stat ucrainean a discutat la telefon cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, despre situaţia din Donbas şi implementarea acordurilor de la Minsk.

"Poroşenko a subliniat că distrugerea oraşului Debalţeve de către militanţii proruşi şi bombardamentele în curs de la aeroportul din Doneţk, de la Pervomaisk, Mariupol şi Horlivka nu sugerează o încetare a focului permanentă şi, prin urmare, voinţa părţilor de a se supune acordurilor de la Minsk", se arată într-un comunicat.

Poroşenko a subliniat că, pentru facilitarea implementării acordurilor de pace, Consiliul Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei a decis să ceară Consiliului de Securitate al ONU şi Uniunii Europene să trimită forţe de menţinere a păcii în Ucraina.

Cele două părţi au discutat şi despre posibilele căi de a răspunde situaţiei şi posibilitatea introducerii unor măsuri restrictive de către UE împotriva Rusiei.

"Poroşenko a sugerat ca Uniunea Europeană să trimită o misiune de experţi militari care să participe la activitatea Centrului Comun de Control şi Coordonare din estul Ucrainei", afirmă raportul.

Tusk a acceptat invitaţia preşedintelui ucrainean de a vizita Kievul la 22 februarie pentru a participa la Marşul Demnităţii.

×
Subiecte în articol: Petro Porosenko
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close