Antena 3 CNN Externe Poroşenko vrea un „răspuns corespunzător” din partea UE în legătură cu intrarea trupelor ruse în estul Ucrainei

Poroşenko vrea un „răspuns corespunzător” din partea UE în legătură cu intrarea trupelor ruse în estul Ucrainei

Poroşenko vrea un „răspuns corespunzător” din partea UE în legătură cu intrarea trupelor ruse în estul Ucrainei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    30 Aug 2014   •   15:41

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a făcut apel la Uniunea Europeană să ofere un „răspuns corespunzător” în legătură cu intrarea trupelor ruse în Ucraina, a scris purtătorul său de cuvânt într-o postare pe Twitter, potrivit Agerpres.

Referindu-se la întâlnirile de sâmbătă de la Bruxelles, dintre Poroşenko şi liderii UE, purtătorul de cuvânt a subliniat că preşedintele ucrainean „şi-a exprimat speranţa că liderii statelor membre ale UE vor oferi un răspuns corespunzător la actul de agresiune faţă de Ucraina”.

"Introducerea de forţe ruse pe teritoriul ucrainean necesită un răspuns corespunzător din partea UE”, a afirmat oficialul.

Pentru a arăta susţinerea europenilor pentru Ucraina, preşedintele Petro Poroşenko a fost invitat să ia cuvântul în faţa şefilor de stat şi de guvern din UE, în deschiderea Consiliului European de la Bruxelles, care va începe însâmbătă după-amiază.

În acelaşi timp, în cursul dimineţii, liderul de la Kiev a avut programate întrevederi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.  

×
Subiecte în articol: Petro Porosenko Ucraina Rusia Bruxelles
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close