Antena 3 CNN Externe Portretul lui Margaret Thatcher, din documente oficiale: Era irascibilă, exigentă şi consuma Whisky

Portretul lui Margaret Thatcher, din documente oficiale: Era irascibilă, exigentă şi consuma Whisky

Portretul lui Margaret Thatcher, din documente oficiale:  Era irascibilă, exigentă şi consuma Whisky
Sursa foto: MargaretThatcher
30 Dec 2009   •   14:04

Fostul premier britanic Margaret Thatcher era exigentă cu angajaţii săi, irascibilă şi aprecia un pahar de Whisky din când în când. Asta reiese dintr-o serie de documentele oficiale referitoare la primele luni petrecute de ea la Downing Street, arată AFP.

Potrivit documentelor, Thatcher a refuzat o gardă formată din 20 de tinere experte în karate, când a vizitat Japonia în 1979. "Dacă alţi şefi ai delegaţiilor ar fi fost însoţiţi de 20 de tineri karateka, primul-ministru nu ar fi avut nicio obiecţie, dar ea nu dorea un tratament privilegiat", se arată într-unul dintre documente.

Tot în anul 1979, Margaret Thatcher a efectuat o vizită în Franţa. Angajaţii ambasadei britanice i-au oferit bani pentru cumpărături. O factură arată că printre bunurile cumpărate de Thatcher s-a numărat o sticlă de Teacher's, băutura sa preferată.

Documentele declasificate după 30 de ani evidenţiază şi faptul că Thatcher era exigentă cu subalternii săi. Ea verifica toate documentele şi îi corecta pe miniştrii care îi erau subordonaţi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close