Antena 3 CNN Externe Posibil atentat la Chişinău: Trei morţi, în urma exploziei unei maşini

Posibil atentat la Chişinău: Trei morţi, în urma exploziei unei maşini

Posibil atentat la Chişinău: Trei morţi, în urma exploziei unei maşini
Sursa foto: Foto: jurnalul.md
07 Iun 2011   •   12:56
Update 2 - Poliţia a deschis un dosar penal pentru tentativă de omor în cazul lui Igor Ţurcan. Poliţia efectueazã investigaţii, analizând activitatea lui Igor Ţurcan în calitate de preşedinte al Federaţiei de Tenis, dar şi cea de om de afaceri.

Conform lui Mihai Godea, citat de cotidianul Timpul, este vorba despre un atentat terorist. În timpul campaniei, atât Ţurcan cât şi alţi membri ai staff-ului au primit ameninţări cu moartea, a completat acesta.

Update 1- Igor Ţurcan, preşedintele Federaţiei de Tenis din Moldova şi conducătorul de campanie al candidatului independent la primăria Capitalei moldovene, rănit în urma exploziei, a murit.

O maşină a explodat în centrul oraşului Chişinău. Un martor al incidentului, citat de Reuters, a declarat că a văzut trei cadavre lângă locul exploziei. Deocamdată, nu se cunosc motivele producerii incidentului. Explozia a avut loc in apropierea unei gradiniţe, într-o zonă centrală.

Informaţiile furnizate de autorităţile locale de la Chişinău sunt incerte, unele promovând ideea că maşina a fost detonată intenţionat, altele spunând că explozia s-a produs din cauza instalaţiei de gaz. Cu toate acestea, maşina ar fi fost parcată în acel loc de mai multe zile.

Potrivit  jurnalul.md, maşina marca Lada, care stationa, avea numere de înmatriculare din Rusia. În urma deflagraţiei, a fost rănit preşedintele Federaţiei de Tenis din Moldova, Igor Ţurcan, care trecea cu maşina personală pe alături.

Ţurcan este în acelaşi timp şi conducătorul de campanie al candidatului independent la primăria Capitalei moldovene, MIhai Godea.
 


Traficul este momentan oprit. La faţa locului lucrează pompierii şi organele de poliţie.

Agenţia de ştiri Reuters împreună cu Sky News şi Al-Arabiya au furnizat informaţii potrivit cărora există cel puţin trei morţi în urma incidentului.

Ultimul incident de acest fel a avut loc în anii `90.
 








×
Subiecte în articol: explozie masina Chisinau
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close