Antena 3 CNN Externe Post de poliţie atacat de jihadiștii de la Statul Islamic, în Irak. Bilanțul tragic al atacului

Post de poliţie atacat de jihadiștii de la Statul Islamic, în Irak. Bilanțul tragic al atacului

Post de poliţie atacat de jihadiștii de la Statul Islamic, în Irak. Bilanțul tragic al atacului
02 Ian 2017   •   23:39

Jihadişti echipaţi cu veste explozive au atacat luni seară un comisariat de poliţie la Samarra, la nord de Bagdad, provocând un schimb de focuri cu forţele de ordine, au informat autorităţile irakiene, potrivit AFP.

"A avut loc un atac terorist asupra comisariatului din Mutawakil, iar forţele irakiene i-au înconjurat" pe atacatori, a declarat jurnaliştilor un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Saad Maan.

Schimburile de focuri între forţele de ordine şi atacatori, refugiaţi în interiorul comisariatului, continuau în cursul serii, a adăugat aceeaşi sursă.

Un ofiţer de poliţie a informat că cinci atacatori au fost ucişi şi că fost trimise întăriri la Samarra, oraş situat la 125 de kilometri nord de capitală.

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atacul prin intermediul agenţiei sale de propagandă Amaq.

În cursul dimineţii de luni, organizaţia extremistă a revendicat un alt atac, un atentat sinucigaş cu o maşină capcană care a ucis 32 de persoane într-un cartier şiit din Bagdad.

Atacul de la Samarra a avut loc la câteva ore după vizita întreprinsă în Irak de preşedintele francez, François Hollande, consacrată luptei împotriva SI.

Forţele irakiene luptă de peste două luni pentru a elibera din mâinile SI oraşul Mosul, situat în nordul ţării, cu ajutorul unei coaliţii internaţionale conduse de Statele Unite.

De la declanşarea ofensivei pe 17 octombrie, SI a revendicat mai multe atentate în Irak, printre care un atac similar la Samarra, la 28 noiembrie, în cursul căruia patru poliţişti au fost ucişi de cinci kamikaze.AGERPRES/(AS - editor: Alic Mîrza)

×
Subiecte în articol: ISIS Irak
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close