Antena 3 CNN Externe Fost poștaș din Spania, arestat după ce s-a descoperit că avea zeci de saci cu scrisori nelivrate din 2012

Fost poștaș din Spania, arestat după ce s-a descoperit că avea zeci de saci cu scrisori nelivrate din 2012

Un fost poştaş din Alicante, Spania, a fost arestat după ce saci cu scrisori datând din 2012 au fost descoperiţi la casa sa pe care a vândut-o.

Fost poștaș din Spania, arestat după ce s-a descoperit că avea zeci de saci cu scrisori nelivrate din 2012
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    07 Iun 2022   •   19:18

Descoperirea a fost făcută după ce bărbatul de 62 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit de poliţie, şi-a vândut casa din Biar, un oraş de 3.600 de locuitori situat la poalele munţilor de lângă Alicante.

Când o echipă de constructori a venit să renoveze casa nou achiziţionată, a găsit saci de gunoi împrăştiaţi prin casă, notează The Guardian.

După ce bărbatul a ignorat rugăminţile repetate de a goli casa, constructorii au început să deschidă sacii.

Au găsit au fost stive de scrisori sigilate, facturi şi corespondenţă oficială, datând de un deceniu, toate destinate locuitorilor dintr-o zonă din Alicante.

Suspiciunile poliţiei au căzut rapid asupra fostului proprietar al casei.

În 2013, oficiul poştal optase să nu-i reînnoiască contractul temporar, invocând ceea ce poliţia a descris drept „nereguli” care au afectat traseul de livrare în anul în care a fost poştaş.

Bărbatul a fost arestat pentru scurt timp de poliţia spaniolă săptămâna trecută şi acuzat de „infidelitate în păstrarea documentelor”, potrivit Mediafax.

Între timp, corespondenţa a fost restituită oficiului poştal spaniol. Scrisorile vor rămâne la dispoziţia autorităţilor judiciare pe durata anchetei, până când un judecător va stabili că scrisorile, trimise în urmă cu mai mult de un deceniu, pot fi în sfârşit livrate.

×
Subiecte în articol: Spania postas scrisori Politie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close