Antena 3 CNN Externe Potenţiali terorişti lăsaţi să se plimbe nestingheriţi prin Marea Britanie

Potenţiali terorişti lăsaţi să se plimbe nestingheriţi prin Marea Britanie

Potenţiali terorişti lăsaţi să se plimbe nestingheriţi prin Marea Britanie
de M.C.    |    04 Sep 2013   •   09:49

 Lipsa de personal şi un sistem defectuos aruncă graniţele Marii Britanii în haos, se arată într-un raport oficial, citat de Daily Mail.

 
Terorişti şi diverşi infractori se pot strecura "pe sub radar", deoarece zeci de milioane de călători nu sunt controlaţi cum trebuie pe aeroporturile sau porturile britanice. Lipsuri majore au fost identificate în cadrul sistemelor de securitate şi a bazelor de date folosite pentru a preveni intrarea în ţară a teroriştilor, criminalilor periculoşi sau a imigranţilor ilegali.
 
Securitatea graniţelor este diminuată de lipsa personalului, oficialii birourilor de imigrări fiind opriţi din a face controale anti-drog, să caute arme sau transfugi şi sunt obligaţi să ajute la fluidizarea circulaţiei pasagerilor. Totodată a fost evidenţiată şi o "cultură a fricii", deoarece lucrătorii vamali se feresc să "sune alarma" atunci când depistează nereguli. Aproximativ 40 de milioane de călători anual nu sunt verificaţi în prealabil, înainte de a ajunge în Marea Britanie, se mai arată în raport. 
 
Aproape 30% dintre infractorii prinşi anual, mai exact 70.000 de persoane, nu sunt născute pe teritorul britanic, iar jumătate dintre aceştia nu sunt europeni. 
Marea Britanie a investit peste 1 miliard de lire sterline într-un sistem electronic, care transmite date personale despre cei care intră în Marea Britanie, înainte ca aceştia să ajungă efectiv pe teritoriul Regatului Unit.

×
Subiecte în articol: granite Marea Britanie teroristi
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close