Antena 3 CNN Externe Povestea emoționantă a unor gemeni siamezi din India, abandonați de părinți la două luni. Au obținut locurile de muncă mult visate

Povestea emoționantă a unor gemeni siamezi din India, abandonați de părinți la două luni. Au obținut locurile de muncă mult visate

O pereche de gemeni siamezi din India și-a văzut visul împlinit. Tinerii au obținut slujbele mult visate, la 19 ani, după ce și-au petrecut întreaga viață la o casă pentru oameni fără adăpost.

Povestea emoționantă a unor gemeni siamezi din India, abandonați de părinți la două luni. Au obținut locurile de muncă mult visate
Sursa foto: Twitter/ hindustantimes
de Cerasela Stafie    |    23 Dec 2021   •   23:47

Sohna și Mohna Singh, în vârstă de 19 ani, au fost angajați la Punjab State Power Corporation Limited, ca electricieni. Ei vor avea grijă de panourile electrice din camera de control a aprovizionării companiilor.

Gemenii, care au crescut într-o casă pentru familii sărace și oameni fără adăpost, în Punjab, au spus că sunt ”profund recunoscători” pentru oportunitate.

”Este o slujbă de vis. Suntem recunoscători guvernului din Punjab pentru că ne-a recunoscut talentul”, a declarat Sohna, care are o diplomă în electronică, scrie The Telegraph.

Gemenii siamezi vor primi două salarii, fiecare fiind plătit cu 10.000 de rupii (117 euro) pe lună. 

Sohna și Mohna au două inimi, două perechi de brațe, doi rinichi și două măduve ale spinării, dar au doar o vezică biliară, splină, ficat și o singură pereche de picioare.

Ei s-au născut în iunie 2003 la Spitalul Sucheta Kriplani din New Delhi, dar medicii au decis că este prea riscant să separe gemenii, procedura fiind potențial fatală pentru unul și provocând pierderi neurologice și vasculare la membrele inferioare pentru geamănul supraviețuitor.

Cei doi au fost abandonați de părinți la doar două luni. Medicii au contactat Pingalwara Charitable Society, un cămin pentru copiii săraci, iar nou-născuții au fost duși la noile lor case de Ziua Independenței Indiei, pe 15 august.

Pe când erau acolo, profesorii au descoperit că gemenilor le plăcea să lucreze cu aparate electrice. ”Întotdeauna încercau să rezolve toate problemele minore legate de electricitate și aparate electronice din instituție”, a spus un profesor.

Sohna și Mohna și-au continuat pasiunea și au obținut o diplome în domeniu. Oficialii de la PSPCL au spus că i-au observat pe gemeni după ce au vizitat unul dintre locurile lor de antrenament.

”I-am văzut sănătoși și cunoscând bine meseria. Așadar, am decis să-i recrutăm în cadrul cotei de persoane cu dizabilități, din motive de compasiune”, a declarat Venu Parsad, director general șef PSPCL.

Sohna a declarat pentru The Hindustan Times: ”Vom munci din greu cu sinceritate și dăruire maximă”. ”Suntem profund recunoscători instituției Pingalwara care ne-a crescut, ne-a educat și ne-a ajutat să devenim independenți”, a spus Mohna.

Inderjit Kaur, președintele Societății Caritabile All India Pingalwara, a declarat: ”Este o mare mândrie pentru noi toți că Sohna și Mohna s-au alăturat serviciului guvernamental”.

Societatea Raională de Cruce Roșie a anunțat că va plăti costul transportului gemenilor la locul lor de muncă.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close