Antena 3 CNN Externe Povestea emoționantă a unui doctor care a ajutat la aducerea pe lume a unui copil la bordul unui avion

Povestea emoționantă a unui doctor care a ajutat la aducerea pe lume a unui copil la bordul unui avion

Un medic canadian a povestit cât de emoționat și fericit a fost după ce a ajutat la aducerea pe lume a unui copil „Minune”, în timpul unui zbor de noapte către Uganda.

Povestea emoționantă a unui doctor care a ajutat la aducerea pe lume a unui copil la bordul unui avion
Sursa foto: Twitter/ Aisha Khatib, MD
de Cerasela Stafie    |    15 Ian 2022   •   13:54

Dr. Aisha Khatib, profesor la Universitatea din Toronto, se afla la bordul unui avion Qatar Airways. Aeronava decolase de aproximativ o oră și zbura pe ruta Doha - Entebbe.

Însoțitorii de zbor au întrebat la microfon dacă există vreun medic în avion. Femeia nu a ezitat când a auzit apelul.

O muncitoare migrantă din Uganda, care mergea acasă din Arabia Saudită, era pe cale să nască primul copil.

”Văd o mulțime de oameni adunați în jurul pacientului”, a declarat doctorul Khatib pentru BBC. În acel moment, ea presupunea că era o situație critică, ca un atac de cord.

"Pe măsură ce m-am apropiat, am văzut această femeie întinsă pe scaun cu capul spre culoar și picioarele spre fereastră. Și copilul ieșea," a povestit doctora.

Dr. Khatib a ajutat-o pe femeie să-și aducă pe lume copilul. Din fericire, nu era singura persoană cu studii medicale de la bordul aeronavei.

Ea a fost ajutată de o asistentă de oncologie și un medic pediatru de la Medici Fără Frontiere. După ce a venit pe lume, bebelușul plângea ”puternic”, a povestit doctora.

”M-am uitat la copil și ea era stabil și m-am uitat la mamă și ea era bine. Așa că am spus: „Felicitări, este o fată”. Apoi, întregul avion a început să aplaude”, a povestit Dr. Khatib

”Cea mai bună parte a poveștii este că a decis să-i dea copilului numele meu,” a adăugat.

Micuța a primit numele Miracle (n.r.- miracol)  Aisha (numele medicului). Doctora i-a dăruit fetiței colierul de aur pe care îl purta cu numele Aisha scris în arabă.

”M-am gândit să îi dau ceva, va avea un mic simbol din partea doctorului care a ajutat-o să vină pe lume la 35.000 de metri în aer, în timp ce zbura deasupra Nilului”.

Evenimentul a avut loc pe data 5 decembrie, dar Khatib a fost prea ocupată să trateze pacienții cu COVID-19 în Toronto pentru a împărtăși imaginile până în această săptămână.

×
Subiecte în articol: medic nastere avion poveste emotionantă
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close