Antena 3 CNN Externe Povestea soților din Elveția care au murit la scurt timp după ce au câștigat 183 de milioane de euro la loto

Povestea soților din Elveția care au murit la scurt timp după ce au câștigat 183 de milioane de euro la loto

Olivia, ospătăriţă la un restaurant din Aargau, Elveţia, a câștigat în 2018 la loto 183 de milioane de euro, cu o miză de 24 de euro. La scurt timp, femeia și soțul ei au fost răpuși de boală.

Povestea soților din Elveția care au murit la scurt timp după ce au câștigat 183 de milioane de euro la loto
Sursa foto: blick.ch
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Apr 2022   •   13:00

Olivia și-a cunoscut soțul, pe Bernd, la restaurantul din Germania unde pe atunci ea era chelneriță. Bărbatul era un client fidel al localului.

Pentru că atunci când s-au întâlnit Bernd era căsătorit, au fost doar prieteni la început. După ce bărbatul a divorțat, cei doi au devenit un cuplu. În 2007 s-au căsătorit, iar în 2014 s-au mutat împreună în Elveția.

Olivia a câștigat premiul la loto patru ani mai târziu. A fost a zecea cea mai mare victorie din toată Europa și a doua din istoria Swiss EuroMillions.

După câștigarea sumei impresionante, Olivia a continuat să lucreze în restaurantul din sat. Ea a demisionat abia în primăvara anului trecut, după ce a fost diagnosticată cu cancer.

Anul trecut, Olivia a fost răpusă de boala incurabilă. După moartea femeii, bărbatul dona anual sume de bani către organizaţii caritabile.

Cuplul și-ar fi dorit să „călătorească și să se bucure de viață” puțin mai mult, a declarat Bernd pentru publicația Blick după ce soția sa a murit. „Aș prefera să o am din nou pe soția mea decât toți banii”, a spus bărbatul atunci.

După moartea soției sale, Bernd a vrut să se asigure că o anumită sumă din profit merge către organizații caritabile în fiecare an, în spiritul soției sale decedate. După moartea ei, el a fost principalul moștenitor. O parte din sumă a mers către mai mulți dintre frații Oliviei, care locuiesc în Germania.

Bărbatul și-a urmat în scurt timp soția. Bernd, în vârstă de 59 de ani, a murit anul acesta. „Avea o aortă ruptă și a murit în spitalul din Basel”, a declarat un prieten al acestuia pentru publicația Blick.

„Suntem profund şocaţi şi întristaţi! Moartea parcă loveşte mereu oamenii nepotriviţi. Cei doi soţi ar fi meritat să se bucure mai mult de viaţă. Erau oameni calzi, prietenoşi, cu picioarele pe pământ. Au muncit din greu toată viaţa lor”, a declarat, pentru Blick, un prieten de familie.

Cuplul nu a avut copiii. Potrivit legii succesorale, părinţii şi fraţii sunt pe primul loc. Conform avocaţilor, în cazul în care nu există un testament, se va aplica succesiunea legală. În acest caz, fraţii Oliviei ar moşteni averea, care include bani, bunuri de valoare şi proprietăţi.

 

×
Subiecte în articol: loto a murit cuplu Germania Elvetia
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close