Antena 3 CNN Externe Povestea Corului Armatei Roșii, implicat în tragedia aviatică din ziua de Crăciun. Au cântat recent la București

Povestea Corului Armatei Roșii, implicat în tragedia aviatică din ziua de Crăciun. Au cântat recent la București

Povestea Corului Armatei Roșii, implicat în tragedia aviatică din ziua de Crăciun. Au cântat recent la București
25 Dec 2016   •   12:46

Printre victimele care se aflau la bordul avionului rusesc prăbuşit la Soci se numără şi membri ai Corului Armatei Roşii. Ansamblul Alexandrov se întrepta spre Siria, unde urma să concerteze de Crăciun pentru militarii ruşi staţionaţi acolo, scrie adevarul.ro.

Corul Armatei Roşii a fost înfiinţat în 1928 şi a avut o parte importantă a Armatei ruse. În 1990, a cântat la Zidul Berlinului, alături de Roger Waters de la Pink Floyd. Ş

 Autorităţile ruse au anunţat, duminică dimineaţa, că la bordul aeronavei Tupolev Tu-154, care s-a prăbuşit în staţiunea Soci de la Marea Neagră pe 25 decembrie, se aflau 92 de persoane, dintre care 64 de pasageri erau membri ai Corului Armatei Roşii, Ansamblul Alexandrov. Aceştia se îndreptau către Latakia, în Siria, unde ar fi trebuit să susţină un concert de Crăciun pentru militarii ruşi staţionaţi la baza militară Khmeimim. Printre victime se afla şi compozitoul şi dirijorul corului, Valery Khalilov. Locotenentul general Khalilov, de origine uzbecă, a dirijat în repetate rânduri corul de la parada de 9 mai, de "Ziua Victoriei", organizată în Piaţa Roşie din Moscova.

Ansamblul artistic a avut turnee în toată lumea şi a ajuns şi la Bucureşti, cel mai recent spectacol fiind susţinut în octombrie 2016.

×
Subiecte în articol: avion prabusit tragedie aviatica
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close