Antena 3 CNN Externe Povestea românului care a zburat în trenul de aterizare al unui avion, în presa britanică (VIDEO)

Povestea românului care a zburat în trenul de aterizare al unui avion, în presa britanică (VIDEO)

Povestea românului care a zburat în trenul de aterizare al unui avion, în presa britanică (VIDEO)
21 Iun 2010   •   08:35

Cine este românul care a zburat pe trenul de aterizare de la Viena la Londra? Asta au vrut să afle şi jurnaliştii de la Daily Mail. Ei au venit în România, într-un sat din Dobrogea şi au aflat că sărăcia şi disperarea l-au determinat pe tânărul de numai 20 de ani să-şi pună viaţa în pericol.

Andrei Culea s-a născut în Cochirleni, un sat din judeţul Constanţa. Familia tânărului locuieşte într-o casă sărăcăcioasă, cu două camere, iar veniturile nu depăşesc lunar 350 de lei. Sărăcia l-a gonit de-acasă.

Mama lui a povestit cât de surprinsă a fost să afle de la televizor că băiatul ei ajunsese în tocmai în Marea Britanie. "Nu am cuvinte. Nu-mi vine să cred că Andrei a făcut o grozăvie ca asta. Noi ştiam că a plecat la oraş ca să lucreze în construcţii", a declarat mama lui Andrei, în vârstă de 62 de ani.

Femeia a mai povestit că aceasta nu este prima aventură a fiului său în afara graniţelor României. "Andrei a lucrat în Grecia anul trecut. S-a întors acasă cu nişte bani şi ne-am mândrit cu el".

Ca majoritatea copiilor români care locuiesc în zona rurală, scriu jurnaliştii de la Daily Mail, Andrei a fost retras de la şcoală şi a început să lucreze cot la cot cu oamenii mari de la o vărstă fragedă. "Am fost nevoţi să-l retragem de la şcoală când avea 11 ani pentru că aveam nevoie de hrană. Bineînţeles că tututor ne-ar plăcea să fim educaţi, dar lucrul acesta nu este posibil aici. Trebuie să luptăm ca să supravieţuim", a declarat fratele românului.

Andrei Culea a fost reţinut de autorităţile britanice, după ce a zburat cu avionul de la Viena la Londra în trenul de aterizare al unei aeronave.

Aeronava implicată în incident aparţine unui şeic din Emiratele Arabe Unite (EAU) şi se afla pe pista aeroportului Schwechat. Românul le-a povestit autorităţilor britanice că a intrat în aeroportul Schwechat din Viena pe sub gard şi s-a urcat în trenul de aterizare al primului avion pe care l-a văzut. Se pare că nu cunoştea destinaţia aeronavei.

Specialiştii susţin că băiatul a avut noroc şi că a supravieţuit datorită faptului că avionul a zburat la altitudine mică. Tânărul a îndurat, însă, temperaturi de minus 41 de grade şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Impresionaţi de poveste lui, britanicii îl ajută acum să-şi găsească un loc de muncă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: roman avion
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close