Antena 3 CNN Externe Powell: Barack Obama a menţinut nivelul de securitate

Powell: Barack Obama a menţinut nivelul de securitate

Powell: Barack Obama a menţinut nivelul de securitate
Sursa foto: colin powell
22 Feb 2010   •   19:23

Afirmaţiile că SUA sunt mai puţin în siguranţă sub preşedinţia lui Obama nu sunt credibile, susţinea fostul secretar de stat american Colin Powell pentru presa americană. De asemenea, el a respins şi criticile unora, printre care şi fostul vicepreşedinte Dick Cheney, care cred că prin nefolosirea tehnicilor extreme de interogare, precum simularea înecului, asupra suspecţilor de terorism, SUA ar fi devenit mai vulnerabile.
Acesta arăta că aceste tehnici extreme de interogarea au fost scoase din uz de pe vremea administraţiei Bush, iar măsură oficializată în actuala administraţie.
Fostul oficial sublinia că Administraţia pentru securitatea transporturilor, creată de George Bush, încă este în vigoare în aeroporturile americane, precum şi Biroul Directorului de Informaţii Naţionale, care ?încă lucrează mult sub preşedintele Obama.

"Autorităţile noastre antiteroriste şi forţele sunt la muncă, Oficialii noştri care aplică legea, de asemenea, Am mers după duşman în Afganistan cu 50.000 de noi trupe, mai multe atacuri sunt lansate contra liderilor al Qaeda şi talibani din Pakistan. Am continuat politicile pe care preşedintele Bush le-a deschis în Irak,
Concluzia este că naţiunea încă este supusă riscului. Teroriştii sunt acolo. Încearcă să pătrundă. Dar să sugerezi că am devenit cumva mai puţin în siguranţă din cauza acţiunilor administraţiei, nu cred că provine din fapte," sublinia Powell
El a mai admis că a fost "surprins" de lipsa de coordonare a agenţiilor americane în cazul atentatului eşuat de Crăciun.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close