Antena 3 Externe Poziția fermă a Marii Britanii: Nu aceasta este calea spre viitor!

Poziția fermă a Marii Britanii: Nu aceasta este calea spre viitor!

de G.S.    |    13 Dec 2016   •   17:51
Poziția fermă a Marii Britanii: Nu aceasta este calea spre viitor!

Londra doreşte plecarea din funcţie a preşedintelui Bashar Al-Assad, care a dat dovadă de ''o cruzime barbară'' faţă de poporul sirian, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt din Downing Street, reiterând poziţia, ce datează de mult timp, a guvernului britanic, relatează AFP.

''Nu credem că preşedintele Al-Assad, care conduce cu o asemenea cruzime barbară poporul sirian, reprezintă calea spre un viitor sigur şi prosper pentru Siria pe termen lung'', a afirmat purtătoarea de cuvânt într-o conferinţă de presă.

''De aceea estimăm că trebuie să existe o tranziţie politică fără Al-Assad în Siria'', a adăugat ea, în timp ce ONU s-a alarmat marţi în legătură cu presupusa execuţie, de către combatanţi auxiliari ai regimului sirian, a zeci de civili, inclusiv copii, în oraşul Alep.

''Problema actuală la Alep este că nu putem să facem să intre ajutorul, nu putem să facem să intre materiale medicale sau apă'', a explicat purtătoarea de cuvânt britanică, subliniind că accesul ajutoarelor în oraş reprezintă o prioritate.

Potrivit declaraţiilor sale, Regatul Unit va face presiuni asupra partenerilor săi europeni la summitul de joi de la Bruxelles pentru a adopta ''o declaraţie fermă şi clară'' privind situaţia din Alep şi îndeosebi în legătură cu ''necesitatea unui acces umanitar şi a unui armistiţiu''.

Supuşi de patru săptămâni unor bombardamente violente aeriene şi de artilerie, rebelii şi-au pierdut aproape în totalitate bastionul din estul Alepului şi sunt cantonaţi, împreună cu zeci de mii de civili, îndeosebi în marele cartier Al-Machad.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close